a Renault elektromos autóinak töltése, hatótávolsága és akkumulátora

Válaszok a Renault elektromos autóinak feltöltésével és hatótávolságával kapcsolatos kérdéseire.

mikor lehet feltölteni egy elektromos autót?

A Renault lítiumionos akkumulátora
A Renault elektromos autóinak akkumulátorát bármikor feltöltheted!
Járműveink lítiumionos akkumulátoraiban nincs memóriaeffektus, így a fennmaradó hatótávolságtól függetlenül, bármikor feltöltheted az autót. Az akkumulátornak köszönhetően akár -10°C és 40°C közötti hőmérsékleten is működni fog a töltés!

hogyan lehet feltölteni az elektromos autót otthon?

Mindent biztosítunk ahhoz, hogy elektromos autódat otthon is fel tudd tölteni.
A töltőkábel segítségével hagyományos otthoni csatlakozóval, vagy a 3,7 kW teljesítményű Green'Up csatlakozóval is feltöltheted.

Az elektromos autó vásárlásakor beszerezheted a 7,4 kW teljesítményű Wallbox töltőegységet is!
Töltési megoldások elektromos- vagy plug-in hibrid meghajtású Renault autójához
Töltési megoldásainkat úgy fejlesztettük ki, hogy megkönnyítsék a mindennapokat. Töltőcsomag ajánlataink célja, hogy megbízható és hatékony megoldást találj az otthon történő elektromos- vagy plug-in hibrid autó töltésre. tekintsd meg ajánlatainkat és válaszd ki a Neked leginkább megfelelőt.
MI TÖRTÉNIK, HA MINDEN NAP FELTÖLTÖM AZ AKKUMULÁTORT, HOGY AZ SOSE MERÜLJÖN LE?
A memóriaeffektus nélküli akkumulátorok
A Renault E-Tech 100% electric új lítiumionos akkumulátoraiban nincs „memóriaeffektus”.

Tehát akár részben is feltöltheti őket, a teljesítményük ettől nem fog csökkenni. A lítiumionos technológia jelenleg a legkiválóbb technológia a piacon: a jelentős energiasűrűség képes maximalizálni a Wh/kg mennyiségét – így a lehető legjobb hatótávolságot biztosítja Önnek.

A feltöltésre semmilyen korlátozás nem vonatkozik, tehát az akkumulátort akkor is feltöltheti, ha az nem merült le teljesen.
AZ AKKUMULÁTOR AKKOR IS LEMERÜL, HA NEM HASZNÁLOM AZ AUTÓT?
Stabil töltöttség
Az akkumulátor napi merülésének az aránya túl kis mértékű ahhoz, hogy észrevehető legyen. Több hétnek kellene ahhoz eltelnie használat nélkül, hogy a töltöttség észrevehetően csökkenjen.

a Renault elektromos autó hatótávolságával kapcsolatos információk

Hogyan tudom ellenőrizni a megtehető hatótávolságot?
A hatótávolság ellenőrzéséhez az autó kijelzője mellett a My Renault használatát javasoljuk. Segítségével távolról is ellenőrizheted a hatótávolságot: bárhonnan valós időben megtekinthető az autód hatótávolsága, a folyamatban lévő töltés, illetve a töltési előzmények. Ezen felül az autód volánja mögött ülve a fogyasztásmérő segítségével valós időben követheted az aktuális fogyasztást. A műszerfalon megjelenik a hátralévő hatótávolság, amelyet a rendszer az akkumulátor töltöttsége, illetve az átlagfogyasztása alapján számít ki

A vezetési stílus is közvetlenül befolyásolja az autód hatótávolságát. Íme, néhány egyszerű tanács a hatótávolság optimalizálására vonatkozóan:
  • minél kevesebbet gyorsíts, haladj egyenletes tempóval,
  • igyekezz előrelátó vezetési stílussal haladni,
  • állandó sebességgel vezess,
  • készülj fel az előre látható eseményekre,
  • használd ki a lassítás során újrahasznosítható energiát: miközben az autó lassít, vedd le a lábad a gázpedálról a lassításhoz és az autó megállásához a 'B' üzemmód használatával.
Hogyan tudom növelni a hatótávolságot?
Több lehetőséged is van a hatótávolság maximalizálására vonatkozóan. A legjelentősebb elem a vezetési stílus. Az elérhető legnagyobb hatótávolság és a lehető legjobb energia-visszanyerés érdekében először is a gazdaságos vezetés elemeit kell elsajátítanod: előre tervezés, a motorfék használata, ésszerű vezetés...

Kövesd a Renault LINK érintőképernyőjén megjelenő tanácsokat. Az utazás végén egy összefoglalást láthatsz az adott útról, illetve a gazdaságos vezetésre vonatkozó tanácsokat kpasz a hatótávolság növeléséhez. Az „ECO” vezetési módra kapcsolva tovább növelheted a hatótávolságot. A klíma és a fűtés által használt energia, és a jármű teljesítményhatárainak megközelítése csökkenti az elérhető értékes plusz kilométerek számát. Ez körülbelül 8-10% hatótávolság csökkenést jelent.

ismerd meg az E-Tech 100% electric technológiát!


az elektromos motorokkal kapcsolatos összes kérdés

CtaAnimated_buttonBar
CtaAnimated_buttonBar
CtaAnimated_buttonBar
CtaAnimated_buttonBar