közös utakon

human first program

A Renault számára a biztonság nem csak a magas technológiával felszerelt autók gyártásáról szól, hanem küldetésünknek tekintjük, hogy minden úton lévő számára biztonságos legyen a közlekedés. Akár autósok, akár gyalogosok, vagy biciklisek, rolleresek vagyunk, mindannyian közös utakon járunk.

Eltökélt szándékunk, hogy csökkentsük a balesetek számát és súlyosságát. Ennek érdekében dolgozunk szakértőkkel és partnerekkel a Human First programunkon, melynek célja a közlekedők biztonságának mindennapos javítása.
akár 32
fejlett vezetéstámogató rendszer
több mint 60
biztonsági funkció
1969 óta több mint 2000
bejelentett biztonsági szabadalom

ADAS (fejlett vezetéstámogató rendszerek)

A Renault az elmúlt 50 év alatt ötödére csökkentette a közúti balesetek áldozatainak számát. A fejlett vezetéstámogató rendszerek (Advanced Driver-Assistance Systems, ADAS) intelligens szoftverek, amelyek fejlett technológiákra épülnek (radarok, kamerák, mesterséges intelligencia, stb.) hogy segítsék a sofőrök dolgát vezetés közben. Ennek ellenére a vezetők 67%-a nem használ vezetéstámogató rendszereket, csak abban az esetben, ha ezek automatikusan aktiválódnak. (SSHRC tanulmánya- 2019)*. A Renault azon dolgozik, hogy visszafordítsa ezt a trendet.

*sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, sávtartó rendszer, intelligens adaptív tempomat, tempomat sebességszabályozó és -korlátozó funkcióval
holttérfigyelő rendszer
holttérfigyelő rendszer
holttérfigyelő rendszer
Vizuális figyelmeztető jelzés veszély vagy jármű jelenlétére a vezető holtterében, mely 15 km/h-tól aktív.
360 fokos kamera
360 fokos kamera
360 fokos kamera
A négy kamerából álló rendszer 360°-ban jeleníti meg a környezetet és segítséget nyújt a vezető számára a lehető legkönnyebb manőverezéshez.
aktív vészfékező rendszer
aktív vészfékező rendszer
aktív vészfékező rendszer
Ez a rendszer segít megelőzni a ráfutásos ütközéseket, ideális nagy forgalomban, ahol a koncentrációszint alacsonyabb. Szintén hasznos városi környezetben, ahol segít megelőzni a mozgó gyalogosokkal, kerékpárosokkal, álló járművekkel vagy kanyarban szemből érkező járművekkel való ütközést.
biztonságos kiszállást segítő rendszer
aktív vészfékező rendszer
biztonságos kiszállást segítő rendszer
Ez a rendszer ideális városokban, segít megelőzni egy közeledő járművel (kerékpár, autó, teherautó) történő ütközést ajtónyitáskor.
isofix (gyermekülés)
gyermekülések
Mindössze a gyermekek 25 százaléka utazik megfelelő biztonsággal az autóban (10 százalékuk egyáltalán nincs bekötve)*: A Renault javulásra törekszik ezen a téren, így a Renault a modelljeit innovatív utasrögzítő berendezésekkel szereli fel a lehető legnagyobb utasbiztonság érdekében.
*természeti tanulmányok/Európai projekt/IBSR belga tanulmány

A RENAULT ÉS A BIZTONSÁGOS JÖVŐ

A Renault közúti biztonság programja 5 részegységre van bontva: figyelemfelkeltés, megelőzés, javítás, védelmezés és segítségnyújtás. Folyamatosan új innovációk jelennek meg a cégnél, mint például a Biztonsági pontszám, a Biztonsági Coach és a Védelmező, melyek forradalmasítani fogják a közúti biztonságot.

Nem is gondolnánk a modern, vadonatúj technológiával felszerelt autónkból, hogy mennyi baleset is történik.
2018 és 2022 között 16069 közúti baleset történt, amiből közel 2500 érintett kerékpárosokat.

És sajnos ennek leginkább a védtelen biciklisek az elszenvedői.
Megmutatjuk azokat a Budapesti gócpontokat, ahol leggyakrabban bekövetkezhet a baj.
waze logo
A Waze-zel, valamint Felföldi Péter közlekedésmérnökkel együttműködve szeretnénk hozzájárulni, hogy a kerékpáron közlekedők is ugyanolyan biztonságban érezzék magukat az utakon, mint az autósok.

A Waze-ben megtalálható balesetmegelőző bannereinket direkt ott helyeztük el, ahol a biciklisek a leginkább ki vannak téve balesetveszélynek Budapesten. Így előre tudhatja minden autós, hol kell extra figyelmet szentelnie a kerékpárosoknak, hogy megelőzzenek bárminemű balesetet.

beépített Google rendszer: az online vezetési élmény

A beépített Google szolgáltatásokkal ellátott openR link rendszerben akár 5 fiókot is beállíthat, így könnyedén megtalálhatja a kedvenc alkalmazásait, illetve egyszerűen, az okostelefon vezetékes csatlakoztatása nélkül használhatja a Google funkcióit.

hogyan közlekedjen?

Nézze meg tippjeinket, hogy hogyan teheti a közlekedést még biztonságosabbá mindenki számára.
    

fedezze fel továbbá...

safety-adas
modelljeink
fedezze fel a Renault kínálatát és találja meg az Önhöz leginkább illő modellt
Renault human first
E-Tech technológia
ismerje meg a Renault E-Tech 100% electric és E-Tech full hybrid technológiáját