az elektromos autó fogyasztása

Az elektromos járművek működésére hatással vannak a külső tényezők (időjárás, domborzat), illetve a jármű használatának módja. Ismerje meg, hogy mi hogyan befolyásolja autóját és az elérhető megoldásokat!

milyen körülmények lehetnek hatással az elektromos autó fogyasztására?

A Renault Z.E. sebessége
A SEBESSÉG
Ha gyorsan szeretne haladni, több energiára van szükség a nagy sebesség fenntartása érdekében.
A Renault Z.E. vezetési stílusa
VEZETÉSI STÍLUS
Az E-Tech Electric technológiák – például a fékezési energia visszanyerése – segítenek a hatótávolság optimalizálásában.
Renault Z.E. - a domborzat
A DOMBORZAT
Amikor emelkedőn halad, az áramfogyasztás befolyásolja a hatótávolságot. Lejtőn lefelé gurulva, a rendszer visszanyeri az energiát.
Renault Z.E.
KÖRNYEZETI FELTÉTELEK
Az E-Tech Electric akkumulátor nyáron nagyobb hatótávot biztosít, mint télen. Ennek oka, hogy az akkumulátor melegben hatékonyabban működik, mint hidegben.
Renault Z.E. - az autó feltöltése
TERHELTSÉG
A jármű terheltségből fakadó tömege befolyásolja a felhasznált energia mennyiségét.

hogyan reagál az akkumulátor a nagyon hideg időre?

hideg akkumulátor
A hideg időjárás és az elektromos autó
A többi akkumulátorhoz hasonlóan az elektromos autók akkumulátorai is rosszabbul viselik a hideg időjárást.

A hideg időjárás miatt előfordulhat, hogy a feltöltési idő megnő, az energiakészletből származó hatótávolság megváltozik, illetve a fűtés miatt megnőhet a fogyasztás.

Az elektromos berendezések (pl.: rádió) kihatnak a hatótávolságra?
Az elektromos berendezések természetesen befolyásolják a Renault E-Tech Electric járművek hatótávolságát, de sokkal kevésbé, mint az a 4 legfontosabb tényező, amely igazán csökkentheti azt:
  • az útvonal domborzata
  • a sebesség
  • a légkondicionálás vagy a fűtés használata
  • a vezetési stílus
Mi történik, ha lemerül az akkumulátor?
A hét minden napján non-stop elérhető Renault Assistance szolgáltatás, és kiterjed arra az esetre is, ha az autó akkumulátora lemerülne. Amennyiben lemerül az akkumulátor, a segítségedre sietünk és keresünk megoldást a problémádra.
Milyen hatással vannak a forgalmi torlódások a hatótávolságra?
Amikor egy E-Tech electric autó elindul, a kiemelkedő gyorsuláson kívül szinte semmit nem érezni: nincs rezgés vagy zaj. Ez akkor is így van, amikor egy forgalmi torlódás miatt éppen áll.

Az elektromotor csak akkor fogyasztja az energiát, amikor gyorsít. Álló helyzetben csak az olyan funkciók használnak energiát, mint például a fűtés vagy a klíma – amennyiben ezeket bekapcsolja.

Forgalmi torlódás esetén végigmész a leállás, elindulás, majd lassítás folyamatain, ami sokkal kedvezőbb, mert a lassítás és fékezés során energiát nyer vissza az elektromos motorok számára, ellentétben egy dízel- vagy benzinmotorral szerelt autóval.

fedezd fel E-Tech 100% electric technológiánkat


az elektromos motorokkal kapcsolatos összes kérdés

CtaAnimated_buttonBar
CtaAnimated_buttonBar
CtaAnimated_buttonBar
CtaAnimated_buttonBar