AKKUMULÁTOR, MOTOROK ÉS A HIBRID JÁRMŰVEK MŰKÖDÉSE

A Renault E-Tech full hybrid technológiája egy benzinmotor és 2 elektromos motor kombinációjával biztosít nagyobb hatótávolságot. A 2 motor közül mindig az aktuálisan legoptimálisabbat működteti a rendszer.

MILYEN MOTOROKKAL RENDELKEZIK A HIBRID JÁRMŰVEM?

Egy belsőégésű- és két elektromotor kombinációja
A Renault E-Tech full hybrid járműveit egy 1,6 literes szívó benzinmotorral vagy egy 1,2literes turbós benzinmotorral és két elektromotorral (egy generátorral és egy hajtómotorral), továbbá egy 230 V teljesítményű akkumulátorral fejlesztették ki.

Az E-Tech technológia a márka elektromos autók terén szerzett tapasztalataira építve az elektromos járművek széles skáláját kínálja, az innovatív energia-visszanyerő technológia révén pedig kibővíti az vezetési módokat.

A HIBRID JÁRMŰ AKKUMULÁTORÁT KELL TÖLTENI?

Vezess elektromos módban, a jármű feltöltése nélkül!
Az E-Tech full hybrid járművek olyan akkumulátorral rendelkeznek, amelyenek a töltöttségét a rendszer automatikusan szabályozza. Az akkumulátort a rendszer a lassítás és a fékezés során is visszatölti, az elektromotorban eltárolt hajtóerő segítségével. Minden további esetben pedig a belsőégésű motor generálja az energiát az akkumulátor számára.

MIKOR VÁLT ÁT AZ AUTÓ AZ ELEKTROMOS ÉS A BELSŐÉGÉSŰ MOTOROK HASZNÁLATA KÖZÖTT?

Elinduláskor melyik motort használja a jármű?
A Renault hibrid járművei teljesen elektromosan indulnak el, és ez néhány kilométeren keresztül így is marad, a minél dinamikusabb gyorsulás érdekében... Néhány kilométer után, vagy amennyiben erre valamilyen okból szükség van, a jármű automatikusan átvált a belsőégésű motor használatára.
Közlekedhetek folyamatosan elektromos módban?
A hibrid jármű az elektromos és a belsőégésű motorok kombinációjaként a vezetési idő kb. 80%-ában használható elektromos módban. Mindezek ellenére az E-Tech technológia energia-visszanyerése a legtöbb hibrid autóhoz képest magasabb szintű, így a lehető legtöbbet tudsz elektromos módban közlekedni.
A 3 motor egyszerre működik?
A hibrid járműveket belsőégésű motorral kiegészített elektromos járművekként terveztük meg. Ez azt jelenti, hogy az autó 100%-ban elektromosan indul el, és további kilométereket tehet meg így. Amikor az akkumulátor már nem rendelkezik megfelelő töltöttséggel, a belsőégésű motor teljesen hibrid működésen keresztül biztosítja az autó haladását, tehát a 2 motor ekkor párhuzamosan működik

A HIBRID JÁRMŰVEKKEL KAPCSOLATOS ÖSSZES KÉRDÉS

Ismerd meg a Renault által kifejlesztett hibrid autókkal kapcsolatos összes tudnivalót.