Akkumulátor, motorok és a hibrid járművek működése

A Renault E-TECH Hybrid technológiája egy benzinmotor és 2 elektromos motor kombinációjával biztosít nagyobb hatótávolságot. A 2 motor közül mindig az aktuálisan legoptimálisabbat működteti a rendszer.

Milyen motorokkal rendelkezik a hibrid járművem?

A Renault hibrid járműveinek motorválasztéka

Egy belsőégésű- és két elektromotor kombinációja

A Renault hibrid járműveit egy 1,6 literes szívó benzinmotorral és két elektromotorral (egy generátorral és egy hajtómotorral), továbbá egy 230 V teljesítményű akkumulátorral fejlesztették ki.

 

Az E-TECH technológia a márka elektromos autók terén szerzett tapasztalataira építve az elektromos járművek széles skáláját kínálja, az innovatív energia-visszanyerő technológia révén pedig kibővíti az vezetési módokat.

A hibrid jármű akkumulátorát kell tölteni?

A Renault hibrid járműveinek akkumulátora

Vezess elektromos módban, a jármű feltöltése nélkül!

Az E-Tech Hybrid járművek olyan akkumulátorral rendelkeznek, amelyenek a töltöttségét a rendszer automatikusan szabályozza.

Az akkumulátort a rendszer a lassítás és a fékezés során is visszatölti, az elektromotorban eltárolt hajtóerő segítségével. Minden további esetben pedig a belsőégésű motor generálja az energiát az akkumulátor számára.

kipróbálom a Clio E-Tech Hybrid-etfelfedezem a Clio E-Tech Hybrid modellt

Mikor vált át az autó az elektromos és a belsőégésű motorok használata között?

Elinduláskor melyik motort használja a jármű?

A Renault hibrid járművei teljesen elektromosan indulnak el, és ez néhány kilométeren keresztül így is marad, a minél dinamikusabb gyorsulás érdekében... Néhány kilométer után, vagy amennyiben erre valamilyen okból szükség van, a jármű automatikusan átvált a belsőégésű motor használatára.

Közlekedhetek folyamatosan elektromos módban?

A hibrid jármű az elektromos és a belsőégésű motorok kombinációjaként a vezetési idő kb. 80%-ában használható elektromos módban. Mindezek ellenére az E-Tech technológia energia-visszanyerése a legtöbb hibrid autóhoz képest magasabb szintű, így a lehető legtöbbet tudsz elektromos módban közlekedni.

A 3 motor egyszerre működik?

A hibrid járműveket belsőégésű motorral kiegészített elektromos járművekként terveztük meg. Ez azt jelenti, hogy az autó 100%-ban elektromosan indul el, és további kilométereket tehet meg így. Amikor az akkumulátor már nem rendelkezik megfelelő töltöttséggel, a belsőégésű motor teljesen hibrid működésen keresztül biztosítja az autó haladását, tehát a 2 motor ekkor párhuzamosan működik

Ismerd meg az E-TECH technológiát!

technologie hybride Renault

A hibrid járművekkel kapcsolatos összes kérdés

Ismerd meg a Renault által kifejlesztett hibrid autókkal kapcsolatos összes tudnivalót.

A weboldalunk és annak partnerei cookie-kat használnak az oldal látogatottságának és teljesítményének mérésére, személyre szabott vagy földrajzi helyhez kötött reklámok és tartalmak megjelenítése érdekében, és hogy a közösségi hálókon keresztül kapcsolatba léphessünk egymással. Az oldalon található „cookie” menüpontra kattintással bármikor megváltoztathatja a beállításait.

tudjon meg többet