Renault, a Roland-Garros kiemelt partnere

Roland Garros
A RENAULT ÉS A ROLAND-GARROS TÁRSULÁSA FELRÁZZA A DOLGOKAT
2022 óta a Renault a Roland-Garros francia teniszbajnokság kiemelt partnere, biztosítva a torna lebonyolításához szükséges elektromos autóflottát.

a Renault a Roland-Garros francia nyílt teniszbajnokság kiemelt partnere


exkluzív betekintés a 2022-es Roland-Garroson: az új Renault Austral

Renault x Roland-Garros
Renault x Roland-Garros
A Renault és a Roland-Garros azonos gyökerekkel rendelkezik: Franciaországban születtek erős nemzetközi törekvésnek köszönhetően. A két márka közös értékekben osztozik: „francia termék“, szenvedély, bátorság.

A Renault és a Francia Teniszszövetség (FFT) közötti partnerség két közös stratégiai pilléren alapul: a fenntartható mobilitáson és a társadalmi felelősségvállaláson.

A Roland-Garros teniszbajnokság történetében először látható lesz a Renault logója az öt főpálya hálóján a bajnokság teljes időtartama alatt, a selejtezőtől a döntőig!
elektromos és hibrid flotta
elektromos és hibrid flotta
A fenntartható mobilitás mindkét márka számára valódi kihívást jelent. A Renault felgyorsítja átalakulását azzal a céllal, hogy 2030-ra 100%-ban elektromos márkává váljon Európában.

Az elköteleződés folytán a Renault a bajnokság ideje alatt 90 db Megane E-Tech 100% electric-et, 30 db Austral E-Tech full hybridet és 20 Espace E-Tech full hybridet, összesen 180 Renault járművet biztosít a bajnokság lebonyolításához.

Továbbá a Renault egy 150 m²-es standot is fel fog állítani a Roland-Garros teniszbajnokság sétányán. A nézők a Renault elektromos és hibrid választékát, az új  Espace E Tech full hybridet, az új Austral E Tech full hybridet, illetve a 4ever Trophy E Tech 100% electric és Renault 5 Roland Garros E Tech 100% electric koncepcióautókat is megcsodálhatják.
A Renault elindítja a „GIVE ME 5“ projektet
A Renault elindítja a „GIVE ME 5“ projektet
A partnerségről szóló szerződés aláírása mellett a Renault elindítja a „GIVE ME 5“-ot, a márka új, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos projektjét, amelyet a fiatal generációk számára hozott létre.

Első lépésként a Renault a városok lakosait szeretné ösztönözni a tenisz gyakorlására azáltal, hogy teniszpályákat épít művészek és non-profit szervezetek segítségével. Miután 2022-ben három új teniszpálya átadásra került, a program nemzetközi térre lép 2023-ban.

A „GIVE ME 5“ projekt finanszírozásának elősegítésére a Renault a Roland-Garros bajnokság idejére létrehozza a „Let Challenge“ kihívást. Minden egyes alkalommal, amikor egy szerva hozzáér a háló tetejéhez, mielőtt az az ellenfél térfelére esik – ami átlagosan több mint 2000 alkalommal történik meg a verseny két hete alatt –, a Renault 100 eurót különít el erre a társadalmi kezdeményezésre.
A Renault 5 koncepcióautó a Roland-Garrost ünnepli
A 2022-ben aláírt, Roland-Garrosszal kötött partnerség keretein belül a Renault egy új verzióját adja ki a 100%-ban elektromos koncepcióautónak: egy új, matt fehér színállásban láthatják majd a látogatók a Renault 5-öt.
Renault 4EVER Trophy
A 4EVER Trophy koncepcióautó visszahozza az ikonikus 'Ile de France' kék színt, mely a 4L modellen debütált 1962-ben.
Roland Garros
új Megane E-Tech 100% electric
Roland Garros
Új Austral
Roland Garros
Renault 5 E-Tech 100% electric prototípus