Renault Sport Series

Merüljön el az autósport megismételhetetlen és emblematikus pillanataiban.

  • Renault Sport Series - a verseny kezdete
  • Formula Renault

Formula Renault

16 éves koruktól kezdve az autósport ifjú reménységei egy számos ellenfelet tartogató világba cseppennek bele. Meg kell tanulniuk a sportautók működését, hogy a legjobb teljesítményt tudják kihozni belőlük, illetve megbírkózni a versenyzéssel járó nyomással. A Formula Renault-ban nagyon gyorsan megtanulják mesterségük alapjait a 2,0 L-es, 16 szelepes, elsőkerék-meghajtású, 210 LE teljesítményű, 7 sebességes szekvenciális váltóval rendelkező együléses versenyautók volánja mögött ülve.

 

A mondás, mely szerint egy szezon kell a tanuláshoz és még egy a győzelemhez, ma már nem érvényes. A 45 éve megalapított Formula Renault fejlődött a korral, hogy megfeleljen a gokart vagy a bevezető területek világából érkező leendő, fiatal pilóták igényeinek. A Formula 1-be bekerülők átlagos életkora jelentősen csökkent az elmúlt években, emiatt a képzés időtartama is lerövidült. Az együléses autók igazi iskolájaként a Formula Renault rövid idő alatt lehetővé teszi a fiatal pilóták tehetségének feltárását, illetve megerősítését.

  • A Renault CLIO Kupa

A Renault CLIO Kupa

A gyorsasági versenyzés mindenkori híveként számos módon tudjuk felkelteni érdeklődését a CLIO Kupa iránt. A legendás Coupe R8 Gordini Kupa 1966-os indulása óta és a rajongók még nagyobb örömére a Renault Sport folyamatosan szerepel Európa és a világ versenypályáin. És itt még nem állunk meg! 2017-ben lendületünket továbbörökítve 8 nemzeti CLIO Kupa sorozatot rendeztünk meg: Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Olaszországban, a Benelux államokban, a skandináv országokban, Közép-Európában és Kínában. 

 

Az 1991. óta már több ezer példányban eladott CLIO Cup 4 generációját a teljesítmény, a megbízhatóság és az elérhetőség jellemzi, és nagy sikerként ismerik el. A mai CLIO Cup örökölte a CLIO R.S. 200 EDC változat ütőkártyáit az 1,6 L-es, közvetlen befecskendezéses turbómotorral, amely 220 LE teljesítményt nyújt, 270 Nm nyomatékot képes leadni, és szekvenciális sebességváltója kormányon található váltófülekkel rendelkezik. Amivel tovább növelhető a teljesítmény!

  • Renault CLIO R3T Trophy

Renault CLIO R3T Trophy

2017-től a csapatok már részt vehetnek olyan nemzeti kupán, amely 4 európai területen vezet végig: Franciaországon, az Alpokon, Olaszországban és az Ibériai-félszigeten. A CLIO R3T Trophy jelentős tapasztalatot kínál a pilótáknak az ügyfelek számára és a rali által biztosított esélyegyenlőség érdekében létrehozott technikai támogatás mellett.

 

Műszaki területen a CLIO R3T az első és hátsó tengelyek képében mutatja meg ütőkártyáit. Új, állítható lengéscsillapítóival és a számos beállítási lehetőséggel nyújt lehetőséget a pilóták számára, hogy megtalálják azt az egyensúlyt, amellyel bármilyen típusú terepen képesek versenyezni. A szekvenciális, 6 sebességes, kormányon elhelyezett váltófülekkel rendelkező váltós CLIO R.S. 200 EDC változat 1,6 L-es turbófeltöltésű motorrendszere különleges kezelést kapott. Utolérhetetlen teljesítményt nyújt a 242 LE teljesítménnyel és a 480 Nm nyomatékkal.

A Renault Sport továbbá...

 Renault F1 Team

Sporttevékenységeink középpontjában

Renault F1 Team

Fedezze fel a Renault F1 Team csapatát!
Renault MEGANE R.S.

Renault Sport modellek

Renault MEGANE R.S.

Ismerje meg a Renault MEGANE R.S. teljesítményét

A weboldalunk és annak partnerei cookie-kat használnak az oldal látogatottságának és teljesítményének mérésére, személyre szabott vagy földrajzi helyhez kötött reklámok és tartalmak megjelenítése érdekében, és hogy a közösségi hálókon keresztül kapcsolatba léphessünk egymással. Az oldalon található „cookie” menüpontra kattintással bármikor megváltoztathatja a beállításait.

Tudjon meg többet