Renault sport: a versenypályától az országútra

sportautó-választék

A versenypályára kifejlesztett technológiákkal felruházott R.S. és R.S. Line modellek a Renault sportos választékának zászlóvivői.

több ezernyi pilóta alkot egy határok nélküli közösséget, amely a Renault Sport szenvedélyét viszi a bolygó legkülönbözőbb pontjaira.
Renault Sport - CLIO R.S.
az R.S. Line vonal
Az R.S. Line még nagyobb sportosságot kínál, hogy megfeleljen ügyfeleink elvárásainak, akik a dinamikus dizájn mellet egy jól megkülönböztethető autóra vágynak.
Renault Sport - Megane R.S.
az R.S. vonal
Az R.S. modellek a legjobb teljesítményt és kompromisszumok nélküli vezetési élményt kínálják, azaz a Renault Sport legjavát.

a versenypályától az országútra

az új műszaki megoldások laboratóriumaként az autósport az innovációnk mozgatórugója

Amellett, hogy a versenypályára szánjuk, a szériához tartozó autóinkba is beépítjük innovatív megoldásainkat, hogy Ön mindig jobb teljesítményt, megbízhatóságot és vezetési élményt kaphasson.
Renault  Megane R.S. - 4 control
4CONTROL
Négykerék-kormányzás a nagyobb pontosságért. Az innováció lehetővé teszi a hátsó kerekek elfordítását egy elektromos működtető szerkezet segítségével.

A Renault Sport mérnökei által létrehozott beállítás összehangolja a sportosságot, a dinamizmust és a pontosságot kanyarodáskor, így járulva hozzá a vezetési élményhez és a páratlan tapasztalatokhoz.
Renault Sport - R.S. Monitor
R.S. Monitor képernyő
Néhány év alatt az adatgyűjtő rendszerek forradalmasították a műszakisport-pilóták vezetési módját. Az R.S. Monitor képernyővel ezek a technológiák a nagyközönség számára is elérhetővé váltak.

Az R-LINK-ben elérhető R.S. Monitor képernyő megjeleníti az autó érzékelőiből származó telemetriai adatokat (nyomás, hőmérséklet, motor fordulatszáma, kormánykerék szöge...) digitális manométerek vagy grafikonok formájában.
Renault Sport - Launch control
A Launch Control vezérlés
Ha mindig is tökéletes optimalizálást szeretett volna az indulástól kezdve, akkor imádni fogja a Launch Control vezérlést. Ez az elektromos vezetéstámogató rendszer kifejezetten az effajta használatra lett tervezve: mivel a kerekek csúszás nélkül ragadják meg az aszfaltot, a motor nyomatéka folyamatosan alkalmazkodik a maximális tapadás érdekében.
Renault  Megane R.S. - phare avant
R.S. Vision fényszórók
Az R.S. teljesítménye nemcsak a futóműnél mutatkozik meg, hanem a kiváló teljesítményű fényszóró-rendszernél is, amely 4 világítási funkciót egyesít egy blokkban:
  • helyzetjelző fényszóró;
  • kanyarmegvilágító fényszóró;
  • ködlámpa;
  • távolsági fényszóró.
Renault Sport - la technologie turbo
Turbó golyós csapágy technológia
A Renault 1977-ben, a Formula–1-ben bevezetett úttörő értékű turbótechnológiája megtalálható az R.S. és a GT modellek legtöbbjében.

2018-ban a MEGANE R.S. a modern F1-ben használt új turbó golyóscsapágyat kapta meg. A turbina – amely 200 000 ford./perc sebességgel működik – most már egy kerámia golyós csapágyra van felszerelve.

a Renault sport továbbá...

Renault Sport - ZOE Concept en route
gazdag történelem

120 évnyi sportos kihívás
Renault Sport - gamme de véhicules
Renault Sport Series

au autósport szenvedélye