hogyan működnek plug-in hibrid modelljeink?

Akkumulátor, hatótávolság, feltöltés: a belsőégésű és az elektromos motorral is működő plug-in hibrid járművekkel kapcsolatos kérdések.

mi a különbség a hibrid és a plug-in hibrid autók működése között?

E-Tech plug-in hybrid: az elektromos megoldás
A hibrid autókkal ellentétben a plug-in hibrid autókat tölteni kell időközönként az elektromos hálózatra csatlakoztatva.

Nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkeznek, amelyet regeneratív fékezéssel táplálni lehet, de a teljes működés érdekében az elektromos járművekhez hasonlóan tölteni is kell őket.

Így még nagyobb hatótávon is teljesen elektromosan közlekedhet, illetve többféle vezetési mód (My Sense, Pure, Sport) közül választhatsz a Multi-Sense rendszer beállításaiban.

milyen elektromos hatótávolsága van egy plug-in hibrid autónak?

Nagy hatótávolságot biztosító akkumulátor
Az E-Tech plug-in hybrid járművek körülbelül 10 kWh (400 V) teljesítményű akkumulátorával a városban akár 65 km-t (WTLP) is megtehet tisztán elektromos üzemmódban.

A nagy kapacitású akkumulátornak köszönhetően az E-Tech technológiájú autók tisztán elektromos üzemmódban, a belsőégésű motor használata nélkül képesek közlekedni. A két elektromos és az egy belsőégésű motor segítségével pedig hibrid üzemmódban is vezethet, ahol a különböző motorok összedolgoznak.
Mennyi idő alatt merül le a plug-in hibrid járművek akkumulátora?
Az E-Tech technológia segítségével a feltöltés mellett az elektromos energia fékezés és lassítás során történő alkalmazását is optimalizálhatja.

Fékezés esetén az elektromos motor képes az energiafelesleget visszanyerve visszajuttatni azt az akkumulátor felé: a rendszer mindenre figyel annak érdekében, hogy az akkumulátor ne merüljön le!
Hogyan lehet feltölteni egy plug-in hibrid járművet?
A plug-in hibrid modelleket az elektromos hálózathoz csatlakoztatva tudod tölteni, amelynek a folyamata teljes mértékben megegyezik a teljesen elektromos járművekéhez:
  • Csatlakoztasd az autót az egyes parkolókban, az utcán, az autópálya menti pihenőkben, rendelkezésre álló töltőállomások egyikéhez.
  • Otthoni töltés esetén elegendő a hálózati konnektorhoz csatlakoztatni az autót a széria töltőkábel segítségével, azonban egy nagyobb teljesítményű otthoni Wallbox-hoz csatlakoztatva gyorsabban is megoldható az otthoni töltési folyamat.
A plug-in hibrid autó működik az akkumulátor feltöltése nélkül?
A tölthető hibrid járművet akár töltés nélkül is használhatod. Azonban az E-Tech technológiájú járműveket belsőégésű motorral kiegészített elektromos autóként tervezték és a regeneratív töltésnek köszönhetően az akkumulátorban mindig marad némi tartalék energia.

ismerd meg az E-Tech plug-in hibrid technológiát!


a plug-in hibrid járművekkel kapcsolatos összes kérdés

A Plug-in hibrid technológiával kapcsolatos részletek megismerése érdekében látogass el a legaktuálisabb kérdésekkel foglalkozó oldalainkra!