E-Tech 100% electric meghajtás

E-Tech 100% electric meghajtás

Renault Scenic E-Tech 100% electric
A Renault Scenic E-Tech 100% electric, saját platformjával és innovatív megoldásaival tökéletesen ötvözi a hatótávolságot, a vezetési élményt és a teljesítményt.
A ritkaföldfémek nélkül tervezett elektromos hajtómű Franciaországban készül. A jármű fenntartható tervezési folyamat eredménye, és az európai gyártási ökoszisztéma előnyeit élvezheti.
A környezetvédelem és a vezetési teljesítmény kombinációja az Ön elektromos élményének optimalizálása érdekében.
E-Tech 100% electric meghajtás 220 lóerő
170 lóerős változatban is elérhető
fogyasztás 16.8 kWh
/100 km*
akár 625 km
hatótáv**
*long range verzió (87 kWh) - comfort range verzió (60 kWh) 16,3 kWh/100-tól

**WLTP szabvány szerint
4 jó ok, hogy elektromosra váltson
Renault Scenic E-tech 100% electric
A Scenic E-Tech 100% electric bárhol feltölthető váltó- vagy egyenáramról, háztartási konnektorból vagy gyorstöltő pontról.
Renault Scenic E-tech 100% electric
Az akár 625 km-es WLTP¹ hatótávolsággal kevesebb pénzért messzebbre juthat.
Renault Scenic E-tech 100% electric
Keresse márkakereskedőjét az otthoni Wallbox kialakításának megoldásához. Minden Scenic E-Tech 100% electric verzió 22 kW AC töltésre képes, így hatékonyan intézheti töltéseit.
Renault Scenic E-tech 100% electric
A Scenic E-Tech 100% electric újradefiniálja a vezetés élvezetét éles, precíz kormányzásával, csökkentett súlyával és alacsony súlypontjával, amelyek mind hozzájárulnak dinamikus teljesítményéhez.
¹vegyes ciklusban (Worldwide Light Test Procedure).

vezetés kompromisszumok nélkül

PLATFORM
Platform - Renault Scenic E-Tech 100% electric
elektromos platform
A Renault Scenic E-Tech 100% electric moduláris CMF-EV platformja és innovatív konfigurációi súlyoptimalizálást és alacsony súlypontot biztosítanak. Ez dinamikusabb és érzékenyebb vezetést biztosít.
VEZETÉSI ÉLMÉNY
Driving pleasure - Renault Scenic E-tech 100% electric
vezetési élmény
Az akár 160 kW teljesítményű, azaz 220 lóerőnek megfelelő elektromos motorral a Scenic E-Tech 100% electric dinamikus és érzékeny vezetést biztosít minden út során.
Az éles kormányzás - a kerekek a karosszéria négy sarkába lettek kitolva - és a futómű kontrollált mozgása fürgeséget és kiváló úttartást biztosít. Ön irányítja a vezetést.
VEZETÉSI KÉNYELEM
Driving comfort - Renault Scenic E-tech 100% electric
vezetési kényelem
A Scenic E-Tech 100%-ban electric platform hosszabb és szélesebb tengelytávjával nagyobb stabilitást és vezetési kényelmet kínál. Belül az utasok nagyobb belső teret élvezhetnek a sík padlónak és a kiváló hangszigetelésnek köszönhetően (az akkumulátor és az utastér közötti, a Renault által szabadalmaztatott, a rezgéseket és a vezetési zajokat csillapító szigetelési technológia).

elektromos hatótávolság az Ön utazásának megfelelően

TELJESÍTMÉNY
Electric performance - Renault Scenic E-tech 100% electric
elektromos teljesítmény
A Scenic E-Tech 100% electric-kel akár 370 km-t is megtehet autópályán, teljesen feltöltött akkumulátorral. Ezt a hatótávolságra összpontosító tervezés, a nagy hatékonyságú motor és a fogyasztás intelligens kezelése teszi lehetővé.
REGENERATÍV FÉKEZÉS
Regenerative braking - Renault Scenic E-tech 100% electric
regeneratív fékezés
Az energia-visszanyerő rendszerével a Scenic E-Tech 100% electric lassításkor vagy a fékpedál lenyomásakor tölti az akkumulátort. A regeneratív fékezés négy szintje, amely a kormánykerékre szerelt fokozatváltó füleken keresztül érhető el, alkalmazkodik az útviszonyokhoz vagy a vezető szokásaihoz, hatékonyan növelve az elektromos hatótávolságot.
HŐGAZDÁLKODÁS
Heat pump - Renault Scenic E-Tech 100% electric
hőszivattyú
Az alapfelszereltségként rendelkezésre álló hőszivattyú a motor és az akkumulátor energiájának visszanyerésére szolgáló rendszerrel kombinálva növeli a Scenic E-Tech 100% electric hajtási tartományát, és a körülményektől függetlenül biztosítja az utasok hőkomfortját. Nagyon hasznos télen.
VEZETÉSI TARTOMÁNY WIDGET
Driving range widget - Renault Scenic E-Tech 100% electric
hatótávolság kijelzése
A műszerfalon közvetlenül elérhető egy widget, amely jobban segíti Önt a városban és az autópályán történő utazások során. Segítségével megismerheti a vezetési stílusának és a Scenic akkumulátorának töltöttségi szintjének függvényében becsült hatótávolságát.

rugalmas töltés

AC TÖLTÉS
AC (váltakozó áramú) töltés
A 22 kW-os töltővel¹ a Renault Scenic E-Tech 100% electric bárhol könnyen feltölthető. Minden megállás alkalmával lehetőség van a töltésre: a hatótávolság akár 50%-át is visszanyerheti ~2 óra² alatt. Soha nem volt még ilyen egyszerű eljutni oda, ahová szeretne.

¹Magyarországon alapfelszereltség mindkét felszereltségi szinten
²az akkumulátortól függően

DC TÖLTÉS
DC charging - Renault Scenic E-Tech 100% electric
DC (egyenáramú) töltés
A Renault Scenic E-Tech 100% electric tökéletesen alkalmas hosszú utakra, utazásra és nyaralásra. Az európai hálózatokkal kompatibilis egyenáramú gyorstöltő rendszerével a jármű 30 perc alatt* akár 2 óra autópályás vezetést is képes visszanyerni.
A "long range" (87 kWh) akkumulátor jobb teljesítménygörbét kínál, amely idővel stabilabb. A gyorstöltés 15-ről 80%-ra, 57 kWh visszanyeréséhez mindössze 37 percet vesz igénybe. 

*150 KW DC gyorstöltőpont 2 óra autópályás vezetéshez. (110 km/órás átlagsebességgel)
TÖLTŐESZKÖZÖK
az elektromos közlekedés optimalizálása
Használja ki az elektromos utazásokhoz tervezett csatlakoztatott funkciók előnyeit: A Scenic E-Tech 100% electric akkumulátor-hőmérséklet előkondicionálással segíti a gyorsabb töltést. A Google Térképen beprogramozott útvonalon, beleértve a töltőpontok kiválasztását is, a jármű automatikusan beállítja az akkumulátor hőmérsékletét, hogy maximalizálja a töltési teljesítményt, és tanácsot ad a visszanyerendő célszázalékról. Ideális a téli utazások optimalizálásához.

akkumulátorok: személyre szabott választék

ELŐNYÖK
Advantages - Renault Scenic E-Tech 100% electric
minden felhasználási területre tervezett termékcsalád
A Scenichez kétféle méretű akkumulátor áll rendelkezésre:
- A 87 kWh-s long range akkumulátor akár 625 km-es hatótávolsággal (WLTP szabvány). Tökéletes mindenféle utazáshoz, beleértve akár 370 km megtételét autópályán töltés nélkül (indulás feltöltött akkumulátorral).

- A 60 kWh-s comfort range akkumulátor akár 430 km-es hatótávolsággal (WLTP szabvány) mindennapi használatra is alkalmas, miközben igény esetén az autópályán való közlekedést is lehetővé teszi.
SZAKÉRTELEM ÉS JAVÍTHATÓSÁG
Expertise and reparability- Renault Scenic E-Tech 100% electric
Javíthatóság és tartósság
A kifejezetten az AMPR MEDIUM platformhoz igazított akkumulátor környezetbarát kialakítású, hogy megkönnyítse a javítást és az újrahasznosítást. A Renault több mint 10 év alatt megszerzett elektromos szakértelme segít maximalizálni az akkumulátor élettartamát, amely 8 évig vagy 160 000 km-ig garantált.

*Az akkumulátor 12 modulból áll, amelyek egyenként cserélhetők több mint 20 európai javítóközpontban.
BIZTONSÁG
Safety - Renault Scenic E-Tech 100% electric
biztonság, a könnyebb beavatkozások érdekében
Különböző exkluzív rendszerek biztosítják az akkumulátorokat, és megkönnyítik a szükséges beavatkozásokat. A "Fireman Access - Tűzoltó hozzáférés" segít a mentőszolgálatnak néhány perc alatt eloltani az akkumulátortüzet. Az SD-kapcsoló leválasztja az akkumulátort a nagyfeszültségű hálózatról, hogy a tűzoltók számára biztosítsa az elektromos biztonságot.
RECYCLABILITÁS
Recyclability - Renault Scenic E-Tech 100% electric
újrahasznosítás és felújítás
A jármű élettartamának végén az akkumulátor állapottól függően felújítható, más felhasználási célokra (pl. energiatárolásra) újrahasznosítható. A kobalt, a nikkel és a lítium több mint 90%-a ezután zárt körben* új akkumulátorok előállítása céljából újrahasznosításra kerül.
 

* A kobalt, a nikkel és a lítium több mint 90%-ának zárt körfolyamatú újrahasznosítását a The Future Is NEUTRAL (a Renault csoport körforgásos gazdasággal foglalkozó leányvállalata) és partnerei hozzák létre, és várhatóan 2027-től fog üzemelni.