vezetéstámogató rendszerek és biztonság

több, mint 30 vezetéstámogató rendszer

Renault Scenic E-Tech 100% electric

fejlett vezetéstámogató rendszerek

A fejlett vezetéstámogató rendszerek intelligens technológiát, érzékelőket, szoftvereket, kamerákat és egyéb funkciókat használnak, három célkitűzésre összpontosítva:

- biztonság: a rendszerek elemzik a vezetési körülményeket, figyelmeztetik a sofőrt az esetleges kockázatokra, és veszély esetén intézkednek.

- vezetés: a különböző technológiák megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a vezetést, a nagyobb lelki nyugalom érdekében

- parkolás: a parkolási asszisztens megkönnyíti a manővereket, miközben védi a járművet és a környezetet, amelyben mozog.
aktív vezetéstámogató rendszerek
parkolás
biztonság

biztonsági funkciók

A Renault folyamatosan újít egy innovatív biztonsági rendszerek kutatására és fejlesztésére szakosodott laboratóriummal, és 2010 óta egyedülálló partnerséget alakított ki a tűzoltókkal. Így több mint 2000 szabadalmat nyújtottak be olyan megoldásokra, mint a QRescue, a Fireman Access vagy az SD Switch.
REALISZTIKUS DIZÁJN
Realistic design - Renault Scenic E-Tech 100% electric
realisztikus kép a forgalomról
A Scenic E-Tech 100% electric megjeleníti a digitális műszeregységen a forgalom modellezett képét, hogy Ön jobban láthassa és felmérhesse a környezetét.
AKTÍV VÉSZFÉKEZŐ RENDSZER
Active emergency braking - Renault Scenic E-Tech 100% electric
baleseti vészfékező rendszer
Vészhelyzeti rendszer a több járművel történő ütközések elkerülésére a fékek ütközés utáni automatikus aktiválásával. Ez segít megelőzni vagy enyhíteni a másodlagos ütközés súlyosságát, amely akkor következhet be, ha a jármű folytatja útját, és kikerül az Ön irányítása alól.
QRESCUE
Qrescue - Renault Scenic E-Tech 100% electric
QRescue: életmentő QR-kód
A Renault Scenic E-Tech 100% electric első és hátsó szélvédőjén szériafelszereltségként* elhelyezett QR kódról a tűzoltókkal közösen döntöttek, azzal a céllal, hogy megkönnyítsék beavatkozásaikat.Ez a QR-kód egyszerűen beolvasható, és a segélyszolgálatok gyorsan hozzáférhetnek a jármű műszaki adataihoz, amivel akár 15 perccel is lerövidíthetik a mentési munkálatokat. 
*2022 óta elérhető a Megane E-Tech 100% electric modellen is
BIZTONSÁGI PONTOZÁS
Safety score - Renault Scenic E-Tech 100% electric
Vezetés pontozása
A biztonsági pontszám a sebesség, a fékezés és a biztonságos távolság adatainak elemzésével segíti a járművezetőt. Minden egyes utazás után megjeleníti a járművezető 0 és 100 közötti pontszámát. Ezután személyre szabott tippeket tud adni a vezetés javítására.

passzív védelem

A Renault több mint 50 éve meghatározó szereplője a biztonságnak, és folyamatosan újítja és javítja modelljeinek passzív biztonságát, hozzájárulva a közúti balesetek áldozatainak számának ötödére csökkentéséhez. A "human first program" bevezetésével a Renault nap mint nap javítja a közúti közlekedés valamennyi résztvevőjének biztonságát. Ennek a kezdeményezésnek a részeként a Scenic E-Tech 100% electric-et úgy tervezték, hogy az utazás minden szakaszában védelmet nyújtson Önnek.