SolarBay

Renault Scenic E-Tech 100% electric

A Solarbay innovatív panoráma üvegtetőn igény szerint állíthatjuk az áttetszőséget - részben vagy teljesen. Könnyen vezérelhető egy gomb vagy a Google Asszisztens segítségével. A hőkomfort és a napfény beáramlása nyáron és télen egyaránt garantált.

solarbay, könnyű használat


csúcstechnológia

technology - solarbay - Renault Scenic E-Tech 100% electric
innovatív technológia 1 m²-be sűrítve
A Solarbay a Renault és a Saint-Gobain közös fejlesztésének eredménye, ami a Saint-Gobain Sekurit AmpliSky® elektronikai rendszerén alapul. Ez a technológia két üveglap közé helyezett PDLC* filmet használ, amelyet elektromos árammal töltenek fel. Ez változtatja meg a folyadékkristályok igazodását. Ez a kialakítás így 30 millimétert spórol a jármű magasságából, ami hozzájárul a Új Scenic E-Tech 100% electric aerodinamikájának és hatótávolságának javításához.   

Jelenleg csak a Renault kínál ilyen "intelligens" tetőt, amely több irányból, fokozatos hullámban világosodik és sötétedik.

*polimerben diszpergált folyadékkristályok

fenntartható formatervezés

recyclability- solarbay - Renault Scenic E-Tech 100% electric
újrahasznosítható és javítható üvegtető
A Scenic E-Tech 100% electric Solarbay üvege körülbelül 50%-ban olyan alapanyagot tartalmaz, amely a Saint-Gobain Sekurit üzemeiben a gyártás különböző fázisaiban visszanyert autóipari üveg.   
A Solarbay üveg két mikrovékony réteggel rendelkezik, ami útközben is kiváló hővédelmet biztosít. Így a CO₂ -lábnyoma alacsonyabb a hagyományos üvegtetőkhöz képest.    

Az élettartama végén az üveget új autóipari üveggé dolgozzák fel. Mind a PDLC, mind a PVB* fóliák más célokra is újrafelhasználhatók. Ez azt jelenti, hogy a Solarbay több mint 90%-os újrahasznosíthatósági aránnyal rendelkezik.   

Baleset esetén az üveg ugyanolyan könnyen cserélhető, mint egy hagyományos üvegtető, mivel minden alkotóeleme egyenként is cserélhető.   

*polivinil-butirál