eco-dizájn

időtálló kialakítás

Renault Scenic E-Tech 100% electric
A Renault Scenic E-Tech 100% electric a Groupe Renault fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kötelezettségvállalásait testesíti meg. Ezen a téren úttörőként a jármű optimalizált eljárásokat és legalább 22%-ban újrahasznosított és bioalapú anyagokat használ. Életciklusa végén tömegének 89%-a² - beleértve az akkumulátort is - ipari újrahasznosítási csatornákon keresztül újrahasznosítható. A Franciaországban gyártott modell megnyitja az utat a felelősségteljesebb és biztonságosabb mobilitás felé.
KÖRNYEZETBARÁTABB KAROSSZÉRIA
37%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaz minden vasból készült alkatrészében, és akár 40%-ban újrahasznosított alumíniumot az ajtókban és a motorháztetőben. A gyártás során az alumíniumhulladékot tömörítik és visszaküldik az eredeti beszállítónak, aki aztán újra beépíti azt a gyártási ciklusba.
UTAT NYITVA AZ ÖKO-KOMFORTNAK
Az utastérben az ülések és a kormánykerék kárpitozása, a műszerfal szerkezete és a szőnyegek nagyrészt újrahasznosított és bioalapú anyagokból készülnek³. Az ülésszövet 100%-ban újrahasznosított anyagból készült.⁴ 
65%-BAN ÚJRAHASZNOSÍTOTT AKKUMULÁTOR
Az akkumulátor, amely 65%-ban újrahasznosítható5 12 modulból áll, amelyek egyenként könnyen cserélhetők több mint 20 európai akkumulátorjavító központban. A jármű élettartamának végén, ha elég jó állapotban van, újra felhasználható különböző célokra, energiatárolásra.

egy elsődleges cél

a körforgásos gazdaság előmozdítása
A Renault Csoport számára a járművek tervezése a körforgásos gazdaság filozófiája szerint a legfontosabb törekvés. A Csoport a körforgásos gazdaság élvonalába kíván tartozni az újrahasznosított anyagokat tartalmazó szövetek, műanyagok, üvegek és fémek felhasználásával, a pótalkatrészek felújításával vagy az akkumulátorok újrahasznosításával. 2030-ra pedig célunk, hogy a saját járműveink újrahasznosításából származó újrahasznosított anyagok aránya elérje a 33%-ot.

¹ verziótól függően

² folyamatban lévő tanúsítás

³ verziótól függően

⁴ az Esprit Alpine és Techno változatok üléshuzataihoz

⁵ 12 modulból álló akkumulátor, amely külön-külön cserélhető több mint 20 európai javítóközpontban.