parkolássegítő rendszer

még egyszerűbb parkolás

MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC
automata parkolóasszisztens
Miután a vezető bekapcsolta a rendszert és kiválasztotta a parkolás típusát (párhuzamos vagy merőleges), a rendszer a 12 érzékelő és a négy kamera segítségével, 30 km/h alatti sebességnél megkeresi az első szabad helyet.A helyet a rendszer az útburkolati jelek alapján találja meg. A rendszer a központi kijelzőn jelzi a talált helyet és utasítja a vezetőt, hogy állítsa meg a járművet és a manőver megkezdéséhez nyomja meg a Start gombot.

A vezetőnek enyhén nyomnia kell a gyorsítópedál a manőver során.
A rendszer a manőver során a következőket végzi el:
  • a jármű kormányzása;
  • a hátramenetből előremenetbe kapcsolás és vissza, beleértve a kettő közötti fékezést is.
A manőver során a vezető a kormány elfordításával vagy a fékpedál megnyomásával bármikor visszaveheti az irányítást az autó felett.
A manőver végén a központi kijelzőn megjelenik a „Manőver befejezve” üzenet, az elektromos parkolófék bekapcsol, a váltó pedig „P” állásba kerül.

A rendszer a párhuzamos parkolóhelyről ki is tud állni.
360°-os kamera 3D képpel
A rendszer az elöl, a hátul és a külső visszapillantó tükrökön elhelyezett négy kamerát használja arra, hogy a jármű környezetének különböző nézeteit jelenítse meg a központi kijelzőn, az ultrahangos érzékelők pedig a környező akadályokat érzékelik.

A vezető különböző nézeteket állíthat be előrementben és tolatáskor:
  • a madártávlati nézetben felülről látszódik az autó és környezete 360°-os szögben;
  • panoráma nézet elölről és hátulról;
...és csak előremenetben választható:
  • oldalnézet;
  • a 3D nézet, amely a járművet és környezetét 3D-ben modellezi. A vezető az érintőképernyő segítségével körbeforgatva megtekintheti az autó környezetét.
A 360°-os kamera 3D képpel továbbfejlesztett funkciói között található, hogy automatikusan ráközelít az akadályokra a pontosabb manőverezés érdekében. Tolatáskor automatikusan működésbe lép, illetve előremenetben is, amennyiben az ultrahangos érzékelők akadályt észlelnek.

továbbá...

Renault Megane E-Tech 100% electric
tolatókamera
Amikor hátramenetbe kapcsol, ennek a kamera képe megjelenik az openR link multimédia rendszer kijelzőjén. A segédvonalak megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a manőverezést.
Renault Megane E-Tech 100% electric
elektromosan állítható, behajtható és fűthető külső tükrök memóriával
Automatikusan behajtható elektromos tükrök az adott profilnak megfelelő memóriafunkcióval és tolatáskor lebillenő jobb oldali tükörrel.
Renault Megane E-Tech 100% electric - Első tolatóradar
első parkolóradarok
Az Új Megane E-Tech 100% electric olyan radarokkal van felszerelve, amelyek hang- és fényjelzésekkel jelzik az autó előtti akadályokat, ezzel megkönnyítve a manőverezést.
Renault Megane E-Tech 100% electric - Oldalsó tolatóradar
oldalsó parkolóradarok
Az Új Megane E-Tech 100% electric olyan radarokkal van felszerelve, amelyek hang- és fényjelzésekkel jelzik az autó melletti akadályokat, ezzel megkönnyítve a manőverezést.
Renault Megane E-Tech 100% electric - Hátsó tolatóradar
tolatóradarok
Az Új Megane E-Tech 100% electric olyan radarokkal van felszerelve, amelyek hang- és fényjelzésekkel jelzik az autó mögötti akadályokat, ezzel megkönnyítve a manőverezést.