elektromos vezetés az Új Renault Megane E-Tech 100% electric szerint

könnyítse meg az elektromos vezetéssel töltött mindennapjait

elektromos vezetés a Renault szakértelmével

élenjáró elektromos technológia
Az új CMF-EV platformmal a legújabb fejlesztéseket kapta meg a Megane E-Tech 100% electric. A vezetés tiszta öröme és a hatékonyság egyesül a következőknek köszönhetően:
  • egy 60 kWh-s akkumulátor és egy 220 LE-s elektromos motor szövetsége;
  • a Renault első vízhűtéses hőmérséklet-kezelési technológiája.
átgondolt belső tér
Az Új Megane E-Tech 100% electric az Ön kényelmének biztosítására lett tervezve. A piacon legvékonyabbnak számító 108 mm-es akkumulátora, és kompakt motorja helyet szabadít fel elől, így 33 liter tárolóhely áll rendelkezésre. Gondoltunk az utasokra is. A mechanikus elemek (például a sebességváltó) hiánya és a megnövelt tengelytáv sík padlót hoz létre, és nagyobb kényelmet nyújt a lábaknak.
izgalmas élményt jelentő vezetés
Az Új Megane E-Tech 100% electric új elektromos motorral rendelkezik, ugyanakkor a karosszéria tömegeloszlása is javult, valamint a súlyközéppont is jobb helyre került. A gyorsulások egymást követik, erőteljesek, lineárisak, karakteresek. Rángatás és rezgés nélkül. A kormány mögötti váltófülekkel a vezetés öröme szerint adhatja meg a beállításokat.

akkumulátor és hatótávolság

Hány km-t tehetek meg a Megane E-Tech 100% electric-kel?
A 60 kWh-s akkumulátorral akár 450 km-t tehet meg vegyes WLTP szerinti ciklusban, és akár 300 km-t autópályán egy teljes feltöltéssel.
Hogyan optimalizálhatom az elektromos akkumulátor hatótávolságát?
A Megane E-Tech 100% electric fékenergia-visszanyerő rendszerrel rendelkezik. A fékezés és a lassítás fázisában elhasznált energiát visszanyeri, hogy táplálja az elektromos akkumulátort és növelje a modell hatótávolságát.

Továbbá az online szolgáltatások előnyeit is kihasználhatja a beépített Google-szolgáltatásokkal rendelkező openR link rendszer által a hatótávolság valós idejű optimalizálásához és a biztonságos navigációhoz.
Hogyan tudom kiválasztani a számomra leginkább megfelelő verziót?
A 40 kWh-s vagy 60 kWh-s akkumulátorral kapható Megane E-Tech 100% electric mindenfajta használathoz megfelelő.

A verzió kiválasztásakor vegye figyelembe a mindennapokban megtett kilométereket, az utazásai típusát, valamint a vezetési stílusát.

Főként városi és külvárosi használatra, vagy a háztartás másodlagos járműveként rövid utazásokra (kevesebb, mint 80 km/nap) használva, a 40 kWh-s akkumulátornak elegendőnek kell lennie. A sokoldalúbb használathoz, azaz autópályás utakhoz vagy hétvégi kirándulásokhoz 60 kWh-s akkumulátort érdemes választani.
Hosszú távokat teszek meg. A Megane E-Tech 100% electric megfelelő lesz számomra?
A 60 kWh-s akkumulátorral rendelkező, és az akár 130 kW-s töltési teljesítményre képes Megane E-Tech 100% electric tökéletesen megfelel a hosszú utakhoz is. A hatótávolság akár 450 km vegyes WLTP szerinti ciklusban, és akár 300 km a 100%-ban autópályás használat esetén.

Az elektromos útvonaltervező segítségére lesz a hosszú utazásoknál. A multimédia rendszeren keresztül kapcsolhatja be az útvonal előkészítéséhez. A prediktív funkciónak köszönhetően valós időben alkalmazkodik az utazási feltételekhez és irányítja el Önt az elérhető töltőpontokhoz.

Különleges utazások? A Switch Car 30 szolgáltatással egy hívásba kerül egy igényeinek megfelelő jármű*. Évente akár 30 napra elvihet egy belsőégésű motorral szerelt modellt, és kézben tarthatja a bérléssel kapcsolatos kiadásait.

* Országonként változhat az ajánlat elérhetősége!
A fedélzeti technológiák használata kihat a hatótávolságra?
Az elektronikus eszközök kis mértékben vannak hatással a Megane E-Tech 100% electric hatótávolságára. A hatótávolságot a mindennapokban a rugalmas, kevesebb energiát használó vezetési szokásokkal tudja optimalizálni.

töltési lehetőségek

Hol tölthetem a Megane E-Tech 100% electric-et?
A Megane E-Tech 100% electric töltése:
  • Otthon csatlakoztassa a hálózati aljzathoz vagy a kiépített töltőhöz. Minden töltés alkalmával spórolhat a Mobilize smart charge (országonként változhat az elérhetősége) alkalmazással.
  • Útközben számos nyilvános töltőállomás áll rendelkezésére. Időszűkében van? Az útvonaltervező segítségével megtalálhatja a legközelebbi állomást, és a Mobilize töltőkártyával egyszerűen fizethet a legtöbb nyilvános állomáson. (országonként változhat az elérhetősége).
Mennyi időbe telik a Megane E-Tech 100% electric feltöltése?
A töltés időtartama a kiválasztott konfigurációtól függ.

Standard Charge (7 kW AC):
Otthon vagy nyilvános töltőállomásokon a Megane E-Tech 100% electric standard töltés során 1 óra alatt képes visszanyerni 50 km hatótávolságot, így egy éjszaka alatt teljesen feltölthető (7–10 óra alatt, akkumulátortól függően). Ez a töltési mód használható az összes nyilvános töltőponton, kivéve a DC villámtöltőket (amelyek főleg autópályákon találhatók).

Boost Charge (22 kW AC):
A rendszerint nyilvános töltőállomásokon elérhető 22 kW-os AC töltés segítségével a Megane E-Tech 100% electric 1 óra alatt körülbelül 160 km hatótávolságot képes visszanyerni, míg a teljes feltöltés 3-4 óra alatt érhető el.

Super Charge (7 kW AC + 130 kW DC): A mindennapi utazásokhoz elegendő standard töltés mellett ez az úgynevezett villámtöltés (130 kW DC) lehetővé teszi az autópályákon található nagyteljesítményű töltőállomások használatát. Akár 300 km WLTP szerinti hatótávolságot nyerhet vissza 30 perc alatt.

Optimum Charge (22 kW AC + 130 kW DC): a lehető legjobban kihasználhatja a nyilvános töltési infrastruktúrát (Magyarország nyilvános töltőállomásainak 90%-a 11 kW feletti), és akár 160 km hatótávolságot szerezhet 1 óra alatt. Teljes feltöltés 3-4 óra alatt.
Akkor is feltölthetem az akkumulátort, ha még nem merült le?
A Megane E-Tech 100% electric akkumulátorában nincs „memóriaeffektus”. A piacon a legjobban teljesítő lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, amely optimalizált hatótávolságot biztosít.

Ezért szükség szerint töltheti, akár részlegesen is a teljesítményvesztés veszélye nélkül.
Hogyan tudom ütemezni a Megane E-Tech 100% electric töltését?
A My Renault mobilalkalmazással távolról elindíthatja és be is programozhatja a Megane E-Tech 100% electric töltését.

Töltenie kell autóját? Otthon az okostelefonja segítségével távolról is elindíthatja autója töltését.

A Mobilize smart charge (országonként változhat az elérhetősége) használatával ütemezheti a töltést, kihasználhatja a csúcsidőn kívüli időszakban érvényes díjakat, és pénzt takaríthat meg!

kábelek és töltőállomások

Milyen kábelt használhatok a Megane E-Tech 100% electric töltéséhez?
A használandó kábel típusa a Megane E-Tech 100% electric verziójától függően eltérő. A Megane E-Tech 100% electric alapfelszereltsége a Type2 töltőkábel, amellyel csatlakoztathatja járművét az otthoni kiépített töltőhöz vagy bármely nyilvános AC töltőoszlophoz. Megvásárolhat egy „Flexi-charger“* töltőkábelt is, hogy alkalmanként vagy megfelelő töltési megoldás hiányában, szabványos 2,3 kW-os hálózati aljzaton tölthesse fel a Megane E-Tech 100% electricet. Ezzel a kábellel a teljes feltöltés 20–30 órát vesz igénybe. A Super Charge és az Optimum Charge verziók alapfelszereltségéhez tartozik a villámtöltés (130 kW DC), amely kompatibilis az autópálya-hálózat nagyteljesítményű töltőállomásaival. Ehhez a töltési módhoz nincs szükség további kábelekre, a kábelek a töltőoszlopokhoz vannak csatlakoztatva, hasonlóan a hagyományos üzemanyagtöltő állomásoknál megszokottakhoz.

* Az összes verzióhoz opcionálisan elérhető
Csatlakoztathatom a Megane E-Tech 100% electric-et otthoni hálózati aljzathoz?
A „Flexi-charger” töltőkábellel a Megane E-Tech 100% electric-et hagyományos, 2,3 kW-os hálózati aljzatra csatlakoztathatja. Ez a töltési mód alkalmanként vagy a megfelelő töltési megoldás hiányában lehet megfelelő. A teljes feltöltés 20–30 órát vesz igénybe.

A gyorsabb és biztonságosabb töltés érdekében szereljen fel egy 7 vagy 22 kW-os otthoni töltőt. A Mobilize Power Solution megoldással a Renault az Ön számára megfelelő otthoni töltési megoldást kínálja anélkül, hogy aggódnia kellene a beszerelés miatt. (országonként változhat az elérhetősége).

* Opcióként érhető el, kompatibilis a Megane E-Tech 100% electric összes verziójával.
Hogyan találom meg a nyilvános töltőoszlopokat?
Lépjen be a Google Térkép alkalmazásba a Megane E-Tech 100% electric volánja mögött, és hagyja, hogy az alkalmazás elirányítsa Önt a legközelebbi töltőállomáshoz. Az elektromos útvonaltervező segítségével úgy ütemezheti a megállókat és a töltéseket, hogy aggodalom nélkül eljuthasson úticéljához. Ezen kívül megtudhatja az adott töltőoszlop töltési teljesítményét és árát is.

A Mobilize töltőkártyát (országonként változhat az elérhetősége) a My Renault fiókjában kezelheti, és így hozzáférhet a legjobb európai töltőhálózathoz.

Hogyan fizethetek? Használja a társított bankkártyáját.
Külföldön is feltölthetem a Megane E-Tech 100% electric-et?
A Mobilize töltőkártyával (országonként változhat az elérehtősége) hozzáférhet a nagyobb európai töltőhálózatokhoz is. 25 európai országban töltheti fel járművét teljes nyugalomban. És hamarosan még több országban.

költségek és karbantartás

Mennyibe kerül egy töltés?
Szorozza meg az akkumulátor teljes kapacitását a kilowattóránkénti (kWh) árral. A teljes töltés átlagos költsége bizonyos feltételek (akkumulátor töltöttségi szintje, áramszolgáltató, csatlakozás típusa) szerint eltérő lehet.

Továbbá Európában a 100 km hatótávolságot biztosító töltés hozzávetőleges átlagára 2 és 4 euró között mozog az adott országtól függően.

Otthon kihasználhatja a csúcsidőn kívüli időszakokban érvényes árakat, és csökkentheti a töltéssel járó költségeket. Töltse le a Mobilize smart charge (országonként változhat az elérhetősége) alkalmazást a praktikus otthoni töltés érdekében.
Milyen előnyökkel jár a Megane E-Tech 100% electric karbantartása?
A Megane E-Tech 100% electric egyszerűsített karbantartása már nem teszi szükségessé az olaj-vagy a vezérműszíj cseréjét!

Ugyanez vonatkozik a fékbetétekre és -tárcsákra is, amelyek élettartama jelentősen megnövekedett, mivel a regeneratív fékezésnek köszönhetően a fékbetétek és -tárcsák sokkal lassabban kopnak.

válassza az elektromos autót!

Milyen hatással van a környezetre a Megane E-Tech 100% electric?
Az E-Tech sorozattal a Renault csökkenti ökológiai lábnyomát.

Az innováció és a teljesítmény mellett a Megane E-Tech 100% electric motorjával Ön is csökkentheti ökológiai lábnyomát a zéró CO2-kibocsátású autózással. Ez továbbra is érvényes a belsőégésű motorokkal szerelt járművekkel ellentétben, még úgy is, ha figyelembe vesszük az akkumulátor gyártását és az elektromos áramot az európai országok esetében a jármű teljes élettartama alatt.

A Megane E-Tech 100% electric is része a környezetre gyakorolt hatás csökkentésére irányuló folyamatnak:
  • az újrahasznosított textíliák révén;
  • bizonyos műanyag alkatrészek, például a beltér alsóbb részeinél vagy a műszerfal szerkezete révén;
  • a gyártás fázisa során, ellentétben a belsőégésű motorokkal szerelt járművekkel.
Milyen hosszú a Megane E-Tech 100% electric akkumulátorának élettartama?
A Megane E-Tech 100% electric akkumulátorát arra terveztük, hogy a jármű teljes élettartama alatt használható legyen.

Ráadásul a Renault 8 éves vagy 160 000 km-re szóló garanciát vállal arra, hogy az akkumulátor eredeti teljesítményének legalább 70%-a megmarad. Lépjen be a My Renault alkalmazásba, és tekintse meg az elektromos akkumulátor állapotáról szóló tanúsítványt (országonként változhat az elérhetősége).