safety

32 fejlett vezetéstámogató rendszer

RENAULT AUSTRAL E-TECH FULL HYBRID

aktív vezetéstámogató rendszerek

active driver assist - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
intelligens adaptív tempomat
Az aktív vezetéstámogató rendszer kombinálja az intelligens adaptív tempomatot a Stop & Go és a sávközéptartó funkcióval. Módosítja a jármű sebességét az útviszonyoknak megfelelően*, megfelelő követési távolságot tart és biztosítja a sáv közepén való haladást. Amennyiben a forgalom lelassul, a jármű képes állóra fékezni önmagát, majd automatikusan elindulni.

*országonként változó az elérhetősége
heads-up display - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
szélvédőre vetített 9,3"-os head-up display
Az információk immár a szélvédőre vannak kivetítve a még gördülékenyebb vezetési élményért, a piktogramoknak és szimbólumoknak köszönhetően a felhasználása egyszerű és intuitív.
továbbá...
Austral

parkolás

3D camera - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
360°-os kamera 3D képpel
A 4 kamerából álló rendszer 360°-ban jeleníti meg a környezetet és segítséget nyújt a vezető számára a lehető legkönnyebb manőverezéshez.
továbbá...
Austral

biztonság

matrix LED vision - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
matrix LED vision
Ezzel az opcióként rendelhető rendszerrel a vezető a közlekedési környezettől függetlenül használhatja a távolsági fényszórókat. Ezek a fényszórók leárnyékolt fénysugarat bocsátanak ki, amelyek körülölelik a szemből érkező járműveket, így nem vakítják el azok vezetőit.
továbbá...
Austral
blind spot warning - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
holttérfigyelő rendszer
Vizuális figyelmeztető jelzés veszély vagy jármű jelenlétére a vezető holtterében, mely 15 km/h-tól aktív.
lane change warning - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
sávváltás asszisztens
Holttérfigyelő rendszerrel ellátott vezetéstámogató rendszer. A visszajelzőkön túl önállóan hat az Austral kormányzására is azonnali kockázat esetében az oldalütközés elkerüléséhez: a rendszer a sávban tartja az autót.
traffic-sign recognition - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
sebességkorlátozó táblákat felismerő rendszer
Ez a vezetéstámogató rendszer lehetővé teszi, hogy mindig tudatában legyen az aktuális sebességkorlátnak, a digitális műszeregységen és a head-up displayen megjelenítve.
traffic-sign recognition - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
aktív sebességkorlátozó táblákat felismerő rendszer sebességtúllépésre figyelmeztetéssel
A rendszer az első kamerát és az adatkapcsolt térképadatokat használva azonosítja a sebességkorlátokat, sebességtúllépés esetén pedig figyelmezteti a vezetőt. Ez a rendszer segít eligazodni a különböző sebességkorlátok között, különösen építkezési területeken vagy városokon kívül, ahol ezek gyakran változhatnak.
emergency braking system - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
aktív vészfékező rendszer gyalogos- és kerékpárosérzékeléssel
Ez a rendszer segít megelőzni a ráfutásos ütközéseket, ideális nagy forgalomban, ahol a koncentrációszint alacsonyabb. Szintén hasznos városi környezetben, ahol segít megelőzni a mozgó gyalogosokkal, kerékpárosokkal, álló járművekkel vagy kanyarban szemből érkező járművekkel való ütközést.
emergency braking system junction function - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
aktív vészfékező rendszer kereszteződésfigyelő funkcióval
Ez a rendszer segít megelőzni a ráfutásos ütközéseket, ideális nagy forgalomban, ahol a koncentrációszint alacsonyabb. Szintén hasznos városi környezetben, különösen kereszteződésekben, balra kanyarodásnál, mikor a rendszer a szemben közlekedő járműveket figyeli és értesíti a vezetőt, ha frontális ütközés veszélye áll fenn. A rendszer önálló fékezésre és a fékerő növelésére is képes vészhelyzetben.
rear automatic emergency braking - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
hátsó aktív vészfékező rendszer
Az aktív vészfékező rendszer segít megelőzni egy hátsó ütközést manőverezéskor, amikor a vezető nem kellőképpen figyelmes vagy hirtelen jelenik meg akadály.
cross traffic alert - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
tolatóradar keresztirányú forgalomfigyeléssel
Tolatáskor a rendszer a hátsó és oldalsó radarok segítségével figyeli, hogy a gépkocsi hátuljához közeledik-e bármi, és szükség esetén figyelmeztet az adott oldali külső visszapillantó tükörben megjelenő fényjelzéssel, valamint a központi kijelzőn, a tolatókamera képén megjelenő piktogrammal. Ha a jármű mozgásban van, a rendszer hangjelzéssel is felhívja a figyelmet a veszélyre.
lane departure warning - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
sávelhagyásra figyelmeztető rendszer
A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a műszerfalon megjelenő jelzéssel és kormányrezgéssel figyelmezteti a vezetőt, ha fennáll a veszélye a sávból történő kihajtásra. Ez a rendszer nem hat a jármű kormányzására, a vezetőnek kell visszatéríteni az autót a helyes irányba.
lane keeping assist - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
sávtartó rendszer
Ügyel arra, hogy az Austral ne hagyja el a sávját. A vezető figyelmetlensége esetén visszakormányozza az autót a sávba.
blind spot warning and prevention - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
vészhelyzeti sávtartó rendszer (E-LKA)
A kormányzásra hatva igyekszik megelőzni a frontális ütközés egy szemből érkező járművel, amikor a vezető előzést indít, de akkor is, ha fennáll a veszélye az útról való letérésnek, még akkor is, ha az út szélén nincsen felfestés.
safe exit - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
biztonságos kiszállást segítő rendszer
Ez a rendszer ideális városokban, segít megelőzni egy közeledő járművel (kerékpár, autó, teherautó) történő ütközést ajtónyitáskor.
attention alert - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
fáradtságérzékelő rendszer
Ideális hosszú éjszakai utazások alkalmával. A rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha fáradtság jeleit észleli és pihenést javasol.
automatic high low beam - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
automatikus fényszóróvezérlés
Az automatikus fényszóróvezérlés a szélvédő tetején elhelyezett kamera észlelései alapján a vezetési körülményekhez és a külső fényviszonyokhoz igazítva váltogatja a tompított és távolsági fényszórókat.
LED headlights - safety - Renault Austral E-Tech full hybrid
Full LED Adaptive Vision fényszórók beépített ködfényszóró üzemmóddal
Szériafelszereltség a techno, techno esprit Alpine és iconic verziókon. Ez az adaptív első világítási rendszer a fénycsóvát automatikusan a közlekedési és időjárási körülményekhez igazítja a nagyobb biztonság és vezetési kényelem érdekében.