RENAULT SCENIC VISION

több mint egyszerű koncepcióautó, maga az ambíció
A Renault Scenic Vision egy elektromos meghajtású koncepcióautó hidrogénalapú hatótávnövelővel, amely megtestesíti a Renault stratégiai elkötelezettségét a fenntartható fejlődés mellett a környezetvédelem, a biztonság és a befogadás terén.

A főként újrahasznosított és újrahasznosítható anyagok felhasználásával készült Renault Scenic Vision a kialakítás és a funkciók tekintetében is modern megjelenésű. Ezzel pedig a mobilitás új korszakba lép.     
1.
H₂-Tech koncepcióautó
hydrogen electric hybrid
95%-ban
újrahasznosítható
akkumulátorral együtt
70%-ban
újrahasznosított anyagokból készült
24%
csökkentett holttér

középpontban a dizájn

KÖRNYEZETTUDATOS KIALAKÍTÁS
A Renault Scenic Vision a közlekedés teljesen új módját tárja fel, előtérbe helyezve a hatékonyságot és a környezettudatosságot. A Renault Scenic Vision a tágas belső teret a kompakt és letisztult formavilággal ötvözi.
 

középpontban a környezetvédelem

KÖRNYEZETTUDATOS TERVEZÉS
A Renault Scenic Vision koncepcióautó 95%-ban újrahasznosítható anyagokból készül – az akkumulátort is beleértve. A koncepcióautó belső terében 70%-ban újrahasznosított anyagok találhatók. Az utastérben a felhasznált anyagok 100%-a újrahasznosított.
egyetlen anyagból készült, nem pigmentált ülések – Renault Scenis Vision
egyetlen anyagból készült, nem pigmentált ülések
Az elefántcsontfehér színű ülések habelemei, kárpitozása és varrásai is mind ugyanabból a 100%-ban újrahasznosított anyagból készülnek. Könnyedén levehetők és anyagukból adódóan még egyszerűbb a tisztításuk.
tejesdobozokból készült padló – Renault Scenic Vision
újrahasznosított tejesdobozokból préselt padló
A padló 100%-ban élelmiszer- és ipari hulladékból (tejesdobozok, műanyag csövek stb.) származó, újrahasznosított műanyagból készült.
100%-ban újrahasznosított szénszál – Renault Scenic Vision
100%-ban újrahasznosított szénszálas elemek
A repülőgépiparból származó, például a karosszériaelemekhez vagy a tartályokhoz felhasznált szénszálas anyagok 100%-a újrahasznosított.
100%-ban újrahasznosított alumínium alkatrészek – Renault Scenic Vision
100%-ban újrahasznosított alumínium alkatrészek
A konzolokban, szerkezeti és díszítőelemekben, burkolatokban és akkumulátorházakban 95%-ban újrahasznosított anyagokból és alumíniumból készült alkatrészek találhatók.
70%-ban újrahasznosított műanyag – Renault Scenic Vision
70%-ban újrahasznosított műanyag elemek
Az ülések, a padlók, a lökhárító műanyag elemei is 70%-ban újrahasznosítottak.
újrahasznosított ritkafémek – Renault Scenic Vision
újrahasznosított ritkaföldfémek
Az üzemanyagcellában lévő platina a belső égésű motorral felszerelt járművek katalizátorainak újrahasznosításából származik. A lítium, a nikkel és a kobalt újrahasznosítása lehetővé teszi új akkumulátorok gyártását a „második és harmadik életciklus” program keretén belül.

HIBRID MOTOR

HIDROGÉN ÉS ELEKTROMOS

az elektromos vezetési élmény a hidrogén felhasználásával még tovább tart
LEGÚJABB GENERÁCIÓS ELEKTROMOS MOTOR
A legújabb generációs, tekercselt rotorral ellátott, elektromos szinkronmotor 160 kW teljesítményt nyújt - ritkaföldfémek használata nélkül. A 40 kWh kapacitású, újrahasznosítható, Franciaországban gyártott akkumulátor feleakkora súlyú, olcsóbb és kisebb méretű, mint egy hasonló elektromos jármű esetében.
NAGYOBB HATÓTÁVOLSÁG A HIBRID MEGHAJTÁSSAL
A 16 kW-os üzemanyagcella a 40 kWh-s elektromos akkumulátort kiegészítve megnöveli annak hatótávolságát. A 800 km-nél hosszabb utak elektromos feltöltés nélkül, 5 percnél rövidebb megállással, zöld hidrogén utántöltésével kivitelezhetők, ami minimális széndioxid-kibocsátást jelent.
VEZESSEN SZABADON, KORLÁTOK NÉLKÜL
A hidrogénalapú meghajtással Ön teljes mértékben kiélvezheti az elektromos vezetés előnyeit: azonnali gyorsulás és csendes működés, rezgésektől mentesen. A környezetet sem szennyezi a használat során, mivel a jármű csak vizet bocsát ki.

középpontban a biztonság

SAFETY COACH
A balesetek 90%-a a rossz közlekedési körülmények és az emberi mulasztás együttes következményeként fordul elő. A Safety Coach az autó vezetőjét abban segíti, hogy előre felméri a kockázatos területeket és viselkedéseket. A járműbe épített szabványos biztonsági rendszerekkel kombinálva akár 70%-kal képes csökkenteni a balesetek számát.*

*összehasonlítva a személyre szabott Safety Coach rendszer és a hagyományos biztonsági rendszerek kockázati arányait. Forrás: Renault, 2022.

HANGÉLMÉNY
A Renault Scenic Vision egy együttműködés kezdetét jelenti a Renault és a nemzetközileg elismert zenész-kutató, Jean-Michel Jarre között. "Az a koncepciónk, hogy meghatározzuk a Renault hangzásbeli identitását és megszülessen egy összetéveszthetetlen Renault védjegy."
pulzusszámláló – Renault Scenic Vision
EGÉSZSÉGÜGYI SZENZOROK
A kormánykerékbe épített pulzusszámláló és egy kamera érzékeli a vezető fáradtságát vagy gyengeségét.
gázpedál – Renault Scenic Vision
HAPTIKUS GYORSÍTÓPEDÁL
Veszély esetén a pedál rezegni kezd, ezzel figyelmeztetve az autó vezetőjét, hogy emelje fel róla a lábát.
tökéletesen vezérelt vezetés – Renault Scenic Vision
SAFETY COACH RENDSZER
Az autóban elhelyezett érzékelők különböző paramétereket elemeznek (gyorsulás, vezetés szabályossága, figyelmetlenség, sebesség stb.), és amennyiben potenciálisan veszélyes helyzetet érzékelnek, elindítják a Safety Coach rendszert.
24%-KAL CSÖKKENTETT HOLTTÉR
Az első kamera képe a műszerfal átlátszó részén jelenik meg, ezzel pedig a motorháztető „eltűnik” a vezető látómezejéből. A Renault Scenic Vision biztonságos és egyedi vezetési élményéhez nagyban hozzájárul a 24%-kal csökkentett elülső holttérhez.

középpontban az ember

fedezze fel továbbá...
koncepcióautó – Renault
a Renault koncepcióautói
Ismerje meg a Renault jövőbeli modelljeinek koncepcióautóiban rejlő innovációt.
új modellválaszték – Renault
a Renault új modellválasztéka
Elektromos, hibrid vagy tölthető hibrid... ismerje meg az Önnek leginkább megfelelő modellt!

95%-ban újrahasznosítható: az Európai Parlament és Tanács 2005/64/EK irányelvének megfelelően, valamint az elhasználódott alkatrészek és anyagok meglévő újrahasznosítási csatornáinak követésével.
70%-ban újrahasznosított alapanyagok: a Renault Scenic Vision gyártása során nem használtak semmiféle nyers alapanyagot és 70% újrahasznosított alapanyagot használ a már meglévő újrahasznosítási csatornák felhasználásával. Ez az egyik fő szempont, amelyet a jövő járműveinél is figyelembe fognak venni.
Az első H2-Tech koncepcióautó: egy 2022. márciusi tanulmány szerint ez az első koncepcióautó, amely 16 kW-os üzemanyagcellával rendelkezik, amely megn9veli a 40 kWh teljesítményű akkumulátor hatótávolságát.