lezárult a Renault E-Tech live test

E-Tech Hybrid és Plug-in Hybrid modelljeink a gyakorlatban bizonyítottak
A teljesen elektromos, hibrid és plug-in hibrid technológiák élre kerülése során számos helyen olvasni a modellek remek hatásfokát. De mennyire igaz ez a valóságban?

Beszéljenek a tények
Az E-Tech Live Test célja az volt, hogy ügyfeleink és potenciális vevőink tesztvezetésen tapasztalják meg, mit jelent a Renault, Formula 1®-ben fejlesztett technológiája a mindennapokban.

Országos akciónk során bárki jelentkezhetett márkakereskedéseinkben E-Tech Hybrid és Plug-in Hybrid modelljeink tesztvezetésére. Az autókba beépített mérőeszközök segítségével pontosan követtük azok fogyasztását, CO 2 -kibocsátását valamint a fékezéskor visszanyert energia mértékét.

Tesztelőink 77 járművel összesen 281 utat tettek meg , a néhány kilométeres távtól egészen a hosszabb autópályázásokig, ezzel is szemléltetve a valós használatot a mindennapokban. Beszédes, hogy az egymástól független 77 jármű a megtett 8875 km út alatt átlagosan közel 65%-ban teljesen elektromosan közlekedett a valóságban! Ezzel összesen 344 kg-mal kevesebb széndioxidot bocsátottak ki együttesen ahhoz képest, mintha ugyanezt az utat egy átlagos mai dízel autóval tették volna meg és 503 kWh energiát nyertek vissza , ami megfelel egy Renault Zoe tíz alkalommal történő teljes feltöltéséhez, vagyis további 3500-3950 km teljesen elektromos útnak!

Köszönjük tesztelőinknek a közreműködést, mellyel gyakorlatban is bebizonyosodott az E-Tech modellek hatásossága.