Az elektromos autó fogyasztása

Az elektromos járművek működésére hatással vannak a külső tényezők (időjárás, domborzat), illetve a jármű használatának módja. Ismerje meg, hogy mi hogyan befolyásolja autóját és az elérhető megoldásokat!

Milyen körülmények lehetnek hatással az elektromos autó fogyasztására?

A Renault Z.E. sebessége

A SEBESSÉG

Ha gyorsan szeretne haladni, több energiára van szükség a nagy sebesség fenntartása érdekében.

A Renault Z.E. vezetési stílusa

VEZETÉSI STÍLUS

Az E-TECH Electric technológiák – például a fékezési energia visszanyerése – segítenek a hatótávolság optimalizálásában.

Renault Z.E. - a domborzat

A DOMBORZAT

Amikor emelkedőn halad, az áramfogyasztás befolyásolja a hatótávolságot. Lejtőn lefelé gurulva, a rendszer visszanyeri az energiát.

Renault Z.E.

KÖRNYEZETI FELTÉTELEK

Az E-TECH Electric akkumulátor nyáron nagyobb hatótávot biztosít, mint télen. Ennek oka, hogy az akkumulátor melegben hatékonyabban működik, mint hidegben.

Renault Z.E. - az autó feltöltése

TERHELTSÉG

A jármű terheltségből fakadó tömege befolyásolja a felhasznált energia mennyiségét.

Hogyan reagál az akkumulátor a nagyon hideg időre?

  • hideg akkumulátor

A hideg időjárás és az elektromos autó

A többi akkumulátorhoz hasonlóan az E-TECH Electricautók akkumulátorai is rosszabbul viselik a hideg időjárást.


Ugyanakkor az Új ZOE-t a svéd Kiruna -20 °C-os hidegében vetették alá a „nagy hideg” tesztnek, ahol hatékonyan és a körülményeknek megfelelő módon működött.

A hideg időjárás miatt előfordulhat, hogy a feltöltési idő megnő, az energiakészletből származó hatótávolság megváltozik, illetve a fűtés miatt megnőhet a fogyasztás.

Tudj meg többet a ZOE fogyasztásáról és működéséről

Az elektromos berendezések (pl.: rádió) kihatnak a hatótávolságra?

Az elektromos berendezések természetesen befolyásolják a Renault E-TECH Electric járművek hatótávolságát, de sokkal kevésbé, mint az a 4 legfontosabb tényező, amely igazán csökkentheti azt:

 

  • az útvonal domborzata
  • a sebesség
  • a légkondicionálás vagy a fűtés használata
  • a vezetési stílus

 

Mi történik, ha lemerül az akkumulátor?

A hét minden napján non-stop elérhető Renault Assistance szolgáltatás, és kiterjed arra az esetre is, ha az autó akkumulátora lemerülne. Amennyiben lemerül az akkumulátor, a segítségedre sietünk és keresünk megoldást a problémádra.

Milyen hatással vannak a forgalmi torlódások a hatótávolságra?

Amikor egy E-TECH Electric autó elindul, a kiemelkedő gyorsuláson kívül szinte semmit nem érezni: nincs rezgés vagy zaj. Ez akkor is így van, amikor egy forgalmi torlódás miatt éppen áll.

Az elektromotor csak akkor fogyasztja az energiát, amikor gyorsít. Álló helyzetben csak az olyan funkciók használnak energiát, mint például a fűtés vagy a klíma – amennyiben ezeket bekapcsolja.

Forgalmi torlódás esetén végigmész a leállás, elindulás, majd lassítás folyamatain, ami sokkal kedvezőbb, mert a lassítás és fékezés során energiát nyer vissza az elektromos motorok számára, ellentétben egy dízel- vagy benzinmotorral szerelt autóval.

Fedezd fel E-TECH Electric technológiánkat

Fedezze fel a Z.E. technológiánkat

Az elektromos motorokkal kapcsolatos összes kérdés

A webhely böngészésének folytatásával Ön elfogadja, hogy a Renault Hungária Kft. és megbízott adatfeldolgozói cookie-kat használnak a webhely működésének és hatékonyságának elemzése, az Ön érdeklődésének megfelelő reklámok megjelenítése és a közösségi hálókon keresztüli kapcsolattartás céljából.
tudjon meg többet