30 éves a CLIO Az Új Renault CLIO

Alt

Idén 30 éves a Renault CLIO!

Ismerd meg a típus sikertörténetét és oszd meg velünk, hogy mit is jelent Neked!

Az első Renault CLIO: egy sikersztori kezdete

Az első CLIO 1990-ben került bemutatásra, és a közkedvelt R5-ös modellt váltotta a kínálatban. Ez volt az egyik első olyan Renault, amelynek nem szerepelt szám a nevében, így könnyebben megjegyezhető volt és közelebb kerülhetett a nagyközönséghez.

A cél egy olyan autó megalkotása volt, amely ideális választás a városi közlekedésre, de megfelel a magasabb kategóriás autók követelményeinek is. A CLIO azonnal népszerű lett, és 1991-ben megnyerte az „Év Autója” díjat is.

Az első CLIO akkoriban teljesen új felszereltségeket is tartalmazott, mint például: ABS, klímaberendezés, automata váltó, szervokormány, fűthető külső visszapillantó tükrök.

Ezek mellett pedig igazi ínyencségnek számított az „arany felnivel” szerelt Williams modell.

Az első CLIO-ból körülbelül 4 millió darab talált gazdára.

Alt Image C29
Alt Image C29

Renault CLIO II: a mindenki számára elérhető kisautó

A második generációs CLIO 1998-ban debütált, és elődjénél 7 cm-rel lett hosszabb. Természetesen nagy előrelépés történt a biztonság terén is, az Euro NCAP akkori töréstesztjén 4 csillagos értékelést kapott. Ebben a modellben már alapfelszereltségként is volt ABS, illetve a légzsákok is megjelentek.

A széles kínálatnak köszönhetően bárki megtalálhatta a neki legideálisabb verziót. Ráadásul a CLIO II volt az első Renault modell, ahol megjelent az R.S. verzió. Ebben a csúcsváltozatban pedig helyet kapott a híres V6-os motor, amelyet középre építettek be és a hátsó kerekeket hajtotta.

Forgalmazása során a Renault CLIO II-ből 5,6 millió darab kelt el, illetve Magyarországon is sokáig az eladási listák elején szerepelt.

Renault CLIO III: az eddigi fejlődés megerősítője

2005-ben jelent meg az első, XXI. századi CLIO modell, azaz a CLIO III. Előző generációjához képest ez a típus is rengeteg újdonságot tartalmazott: automata Renault Kártya, navigációs rendszer, tempomat sebességszabályozó és -korlátozó funkcióval. A biztonság terén is jelentős volt az előrelépés, modellünk már 8 légzsákkal volt ellátva, amely közrejátszott abban, hogy az Euro NCAP töréstesztjén 5 csillagos értékelést szerzett.

Valamint ez volt az első generáció, amely elérhetővé vált kombi karosszériával is.

2006-ban a CLIO III elnyerte az „Év Autója” díjat, így a CLIO volt az első olyan autó, amely kétszer is képes volt megszerezni ezt a rangos címet.

Alt Image C29
Alt Image C29

Renault CLIO IV: az érzelmek ideje

A 4. generáció 2012-ben érkezett meg, a Renault CLIO IV „személyében”, amelynek sikerét bizonyítja, hogy napjainkban is a legnépszerűbb modellek egyike.

A DeZir koncepcióautó adta az alapját és ezzel a CLIO IV egyben egy új dizájn irányzatot is jelentett az őt követő járművek számára. Az új dizájn mellé magasabb minőség is párosult, így hatva az érzelmekre minden téren.

A CLIO IV modellünkkel debütált az R-Link multimédia rendszer, így ez volt az első Renault, amelyben ez az új technológia megtalálható. Ezenkívül a személyre szabhatóság is számos formában megjelent, kívül és belül egyaránt.

A vásárlók szinte az első pillanattól kezdve megkedvelték ezt a típust is, az eladások folyamatosan növekedtek. Ennek következtében a CLIO IV 2017-ben, majd 2018-ban is Magyarország legkedveltebb kisautója lett.

Renault CLIO V: belül forradalmi, kívül kifinomult

A jelen: 2019-ben mutatkozott be a teljesen megújult CLIO V, amely megőrizte mindazt, amitől az előző generációk sikeresek lettek, hogy tovább íródhasson a történet.

 • Az 1. generációból: a magasabb kategóriás autók technológiáinak átvétele. A CLIO V esetén ilyen például az EASY PILOT Forgalmi és Autópálya Asszisztens, amely a Renault első lépése az önvezetés felé.
 • A 2. generációból: a magas szintű kényelem és tágas utastér igénye. Mind az utasoknak, mind a csomagoknak jut elég hely az Új CLIO-ban, hogy a hosszabb utak is igazi élmények legyenek.
 • A 3. generációból: a minőség javulását a kidolgozottság és az anyaghasználat terén. Az Új CLIO érzékelt minősége sokat javult, főleg az utazás során legtöbbet használt és látható területeken.
 • A 4. generációból: elődjéhez hasonlóan a CLIO V is előrevetíti a jövő Renault modelljeinek formavilágát. A külső dizájn az előző generáción alapul, de sokkal határozottabb és markánsabb lett a vonalvezetése. A belső tér pedig forradalmian új!


Az Új Renault CLIO nemrégiben megnyerte az Év Magyar autója versenyen a „Magyarország kisautója” címet.

Ennek tudatában kijelenthetjük, hogy a sikertörténet folytatódik…
Sőt, 2020. második felétől az Új CLIO már hibrid verzióban is elérhető lesz!

Alt Image C29

Ez pedig a Te CLIO-d helye!

Küldj nekünk egy képet kedvenc CLIO autódról a Renault Magyarország hivatalos facebook oldalán, mi pedig megosztjuk azt itt a honlapon, hogy mindenki átélhesse az igazi CLIO élmény!

   

    

    

    

    

   

   

   

   

Ismerd meg jobban az E-TECH technológiát!

Renault CLIO

Új CLIO E-TECH

Tovább információk az Új CLIO E-TECH verzióról!

Ismerd meg!
Easy life

EASY LIFE

További információk az E-TECH technológiáról!

Ismerd meg!

Ismerje meg további modelljeinket!

ÚJ CLIO E-TECH Hybrid
ÚJ CLIO E-TECH Hybrid
Kezdő listaár 7 099 000 Ft
Új CAPTUR
Új CAPTUR
Kezdő listaár 5 849 000 Ft
Új ZOE
Új ZOE
Kezdő listaár 10 899 000 Ft
 • SubPrefooter Icon

  Kiterjedt hálózatunkLegyen bárhol is az országban, mindig talál a közelben egy márkakereskedést

 • SubPrefooter Icon

  Nem találja, amit keres?Kérdezzen minket, szívesen válaszolunk!

 • SubPrefooter Icon

  Gyári alkatrészekre vonatkozó garanciaLegjobb minőség gyári garanciával!

 • SubPrefooter Icon

  Könnyítse meg mindennapjaita MY Renault-val!

A webhely böngészésének folytatásával Ön elfogadja, hogy a Renault Hungária Kft. és megbízott adatfeldolgozói cookie-kat használnak a webhely működésének és hatékonyságának elemzése, az Ön érdeklődésének megfelelő reklámok megjelenítése és a közösségi hálókon keresztüli kapcsolattartás céljából.
tudjon meg többet