solarbay®

solarbay® panoráma üvegtető

Renault Rafale
A Renault Rafale 1 m²-es panoráma üvegtetőjén igény szerint állíthatjuk az áttetszőséget - részben vagy teljesen. Változtassa az áttetszőséget vagy állítsa be a hőkomfortot a felső konzolon található gomb segítségével vagy a Google Asszisztens¹ segítségével hangvezérléssel. A jármű lezárásakor teljesen elsötétül, hogy a belső tér optimális hőmérsékleten maradjon. Amikor visszatér, automatikusan visszaáll az előző beállításra.

hogyan működik a solarbay®?


csúcstechnológia

Rafale E-Tech hybrid - solarbay
innovatív technológia 1m²-be csomagolva
A Solarbay a Renault és a Saint-Gobain közös fejlesztésének eredménye, ami a Saint-Gobain Sekurit AmpliSky® elektronikai rendszerén alapul. Ez a technológia két üveglap közé helyezett PDLC2 filmet használ, amelyet elektromos árammal töltenek fel. Ez változtatja meg a folyadékkristályok igazodását. Ez a kialakítás így 30 millimétert spórol a jármű magasságából, ami hozzájárul a Rafale és a Scenic E-Tech 100% electric aerodinamikájának és hatótávolságának javításához.   
Jelenleg csak a Renault kínál ilyen "intelligens" tetőt, amely több irányból, fokozatos hullámban világosodik és sötétedik.

*polimerben diszpergált folyadékkristályok     
 

1  A Google, Google Play, Android Auto, Google Maps a Google LLC bejegyzett védjegyei. A My Renault csatlakoztatott szolgáltatásait, a Google Maps és a Google Assistant szolgáltatást a jármű átvételétől számított 5 évig kínáljuk.    

2 Polimer diszpergált folyadékkristály