Caudron-Renault Rafale

Renault Rafale
Rafale, egy név, egy szellemiség, egy történet
A legendás műrepülőgép, a Caudron-Renault Rafale sok közös tulajdonságot hordoz az új modellünkkel: egyedi technológia, vakmerőség, agilitás és kifinomult dizájn. A Renault Rafale tiszteleg a teljesítményalapú technológia és mérnöki vízió előtt, melyet a cég repülési történelme inspirált.
1920-as évek úton, vasúton, levegőben
A Renault vezető szerepet töltött be autók, vonatok és légi járművek által használt erőforrások kifejlesztésében.
1933 egy lépés a repülés felé
Louis Renault, a Renault alapítója a repülés iránt is érdeklődött, így megszerezte a Caudron nevű vállalatot és megalapította a Caudron-Renault-t.
1934 a Caudron-Renault Rafale létrejötte
A francia légi közlekedés mérföldköve. A "légi versenyző" nevét a szél inspirálta és sportrepülésre tervezték.
1934 aerodinamika, mint inspiráció
A Caudron-Renault Rafale tervezője, Marcel Riffard munkája befolyásolta a Renault Nervasport és a Renault Étoile Filante modellek dizájnját.
egy sikertörténet
A most is jelenlévő szellemiség, a folyamatos többre törekvés, már az 1930-as években is jelen volt, amikor a repülés 'ászai' Hélène Boucher, Maryse Bastié, Madeleine Charnaux és Maryse Hilsz voltak...
Hélène Boucher
Hélène Boucher, a tehetséges pilóta, szerződést kötött a viszonylag fiatal Caudron-Renault repülőgyártó céggel 1934 júniusában. Páratlan sikereket ért el az elkövetkezendő néhány évben: 1000 km-es könnyűrepülési világrekord, 100 km-es abszolút világrekord, illetve egy 1000 km-es rekord 409 km/h-s átlagsebességgel.
 
1934. július 8-án másodikként végzett az Angers-i 12 órás versenyen, végig egyedül vezetve Caudron-Rafale típusú repülőgépét. Egy hónappal később, egy 140 lóerős Caudron-Renault egyfedelű repülőgép fedélzetén megdöntötte a női repülési sebességrekordot 445 km/h-s sebességgel!

és még sok más kiemelkedő teljesítmény...

Maryse Hilsz
Maryse Hilsz, egy erős karakterű pilóta, több sebességi és távolsági rekordot döntött karrierje során. 1938. december 30-án megdöntötte a megszakítás nélküli repülés rekordját egy 1-es kategóriájú repülővel, egy Caudron Simoun-nal, miután Port Etienne-ből (Mauritánia) Istres-ig (Franciaország) repült, mely 3230 km-t jelentett!
Madeleine Charnaux
A Caudron-Renault által alkalmazott Madeleine Charnaux volt az első női pilóta, aki igazi repülési tapasztalatot szerzett nehéz látási körülmények között. Nem sokkal ezután több rekordot is megdöntött a Rafale fedélzetén, többek között a női és abszolút 1000 km-es sebességrekordokat, illetve a 100 km-es kétpilótás, illetve egypilótás sebességrekordot is.
Maryse Bastié
Maryse Bastié az első francia női pilóta volt, aki több női rekordot is megdöntött. Alig egy hónappal azután, hogy Jean Mermoz eltűnt repülés közben ezen a szakaszon, Maryse átrepülte az Atlanti-óceán déli szekcióját Dakartól Natalig 12 óra 5 perc alatt.
vakmerőség, érzelmek, siker
Akárcsak napjaink Forma-1®-es közege, a sportrepülés az 1930-as években az ipari innováció csúcsát jelentette. Magas szakmai elvárások és kutatás-fejlesztés zajlott, ahol minden résztvevő a lehető legjobb teljesítményt nyújtotta. Napjainkban ezek az értékek feltűnnek az irodáinkban, gyárainkban és a termékeinkben egyaránt. Kitűnő példa erre a Renault Rafale.

fedezze fel továbbá…

Rafale E-Tech hybrid - SUV coupé
Rafale E-Tech hybrid
The Originals Renault
Caudron-Renault C.450 repülőmodell