4Control advanced

4Control advanced

Renault Rafale
A 4Control advanced rendszer jelentősen javítja a kezelhetőséget alacsony sebességnél, valamint az agilitást és a menetteljesítményt közepes és magas sebességnél. A multi-link többlengőkaros hátsó felfüggesztéssel párosítva a kormányzás tűpontos és határozott, precízen kezeli a kanyarokat és a fordulókat. 


mozgékonyság és manőverezés

mozgékonyság és kezelhetőség
Ha alacsony sebességgel halad vagy manőverezik, a 4Control advanced a hátsó kerekeket akár 5°-kal az első kerekekkel ellentétes irányba fordítja, így a fordulókör egy városi kisautóéhoz hasonló. 50 km/h felett a hátsó kerekek akár 1°-kal is elforulhatnak az első kerekekkel megegyező irányba, hogy javítsák a Renault Rafale stabilitását a gyors kanyarokban.
manőverezés és parkolás
Városban a 10,4 méteres fordulókör egy városi autóéval vetekszik. A parkolási manőverek megkönnyítése érdekében a hátsó kerekek akár 5°-kal is elfordulhatnak.

stabilitás a kanyarokban

stabilitás a kanyarokban
50 km/h feletti kanyarodáskor mind a 4 kerék ugyanabba az irányba fordul, hogy javítsa az úttartást. Az első kerekek 35°-ig, a hátsó kerekek pedig 1°-ig fordulnak el, ami nagyobb stabilitást biztosít a kanyarokban.
fokozott vezetési élmény
A Renault Rafale jellemzői:  
  • nagyméretű gumiabroncsok (245 mm) és speciális rugó-, lengéscsillapító- és kipörgésgátló-beállítások
  • elektronikus hátsókerék-kormányzási rendszer, a Vehicle Motion Control, amelyet a kanyarsebességek optimalizálására és az egyenetlen és sérült utakon való jobb úttartás javítására fejlesztettek ki.
  • a kanyarokban sebészi pontosságra kalibrált kormányzás.

multi-sense

Renault Rafale E-Tech hybrid - 4Control
4 paramétert szabhat személyre, hogy a Renault Rafale alkalmazkodni tudjon az Ön igényeihez:  
 
  • motorhang és gázreakció
  • kormányzás keménysége
  • hangulatvilágítás
  • a járművezető képernyőjének beállítása.
  A MULTI-SENSE személyre szabott élményt kínál a volán mögött.