hybrid motorválaszték

motorizációk


E-Tech full hybrid 145 LE
A városi közlekedés 80%-ában elektromos módban haladhat, miközben akár, 40%-kal csökkentheti üzemanyag-fogyasztását és CO₂ kibocsátását².
1akkumulátor töltöttségétől és vezetési stílustól függően/Renault mérés (2022) 
2akkumulátor töltöttségétől és vezetési stílustől függően - forrás: WLTP vegyes ciklus (2023. márciusi adat) 

benzinmotor
A benzinmotor két változatban érhető el: az üzemanyag-takarékos 65 lóerős változat, mindennapi használatra, vagy a kiegyensúlyozott 90 lóerős verzió, amely optimalizálja az üzemanyag-fogyasztást minden típusú utazás során. 
dízelmotor
A benzinmotorok alternatívájaként elérhető a legújabb Blue dCi 100 dízelmotor, amely a gazdaságos üzemanyag-fogyasztás és a vezetési élmény kombinációja.

E-Tech full hybrid

the best of hybrids - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
hybrid a legjobb formájában
A városi közlekedés 80%-ában elektromos módban haladhat, miközben akár 40%-os üzemanyag-megtakarítást érhet el. Nincs szüksége töltésre, az akkumulátor lassuláskor és fékezéskor önmagát tölti.
145 lóerő
E-Tech full hybrid motorizáció
80 %
elektromos közlekedés a városban*
40 %
üzemanyag-megtakarítás**     
900 km
hatótávolság***

*az akkumulátor töltöttségi szintjétől és vezetési stílustól függően

** E-Tech full hybrid hajtáslánc, belső égésű motorral összehasonlítva és vezetési stílustól függően - forrás: WLTP városi protokollja szerint (2023. márciusi adat)

*** vezetési stílustól függően - forrás: WLTP vegyes ciklus, 2023 március

TECHNOLÓGIA
technology - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
A Clio E-Tech full hybrid két villanymotort és egy benzinmotort egyesít. A multi-mode automata sebességváltó előnyben részesíti a teljesen elektromos vezetést, és aktiválja a belső égésű motort, ha a vezetési körülmények szükségessé teszik.
FŐBB JELLEMZŐK
main functions - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Az E-Tech full hybrid 145 lóerős motorizáció garantálja a teljesen elektromos indulást és a dinamikus gyorsulást. A regeneratív fékezés vezetés közben tölti az akkumulátort, lassítás és fékezés közben pedig energiát nyer vissza.
ALACSONYABB ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS
reduced fuel consumption - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid

Városi közlekedés során, akár 40%-os üzemanyag-megtakarítást érhet el, így élvezheti az alacsonyabb 4,1 liter/100km-es kombinált fogyasztást. (WLTP-protokoll szerint, verziónként és opciónként változhat. (2023 márciusi adat))
CO₂ KIBOCSÁTÁS
CO₂ emissions - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid

A hatékonyabb és környezetbarátabb vezetés érdekében, a Clio E-Tech full hybrid 93 g/km-re csökkenti CO₂-kibocsátását (WLTP-protokoll szerint, verziónként és opciónként változhat. (2023 márciusi adat))     

benzinmotor

essence ou diesel - motorisation -Renault Clio E-Tech full hybrid
SCe 65 és TCe 90

A Renault Clio többféle benzines erőforrással rendelkezik, hogy Ön az igényei szerint választhasson: legyen szó üzemanyag-megtakarításról, izgalmas vezetési élményről vagy mindkettőről. Mi az, ami közös bennük? A teljesítmény és az élmény a volán mögött.     
technológia

A Renault Clio két benzines változatban érhető el, SCe 65 és TCe 90. Mindkét verzió rendelkezik vezérműlánccal a karbantartási költségek csökkentése érdekében. A TCe 90 benzines változat, 6 fokozatú kézi sebességváltóval rendelkezik a magasabb szintű vezetési élmény és az üzemanyag-hatékonyság érdekében.
főbb jellemzők

Az SCe 65 egy modern, gazdaságos városi közlekedésre optimalizált verzió. A nagyobb sokoldalúság érdekében, válassza a TCe 90 benzines változatot: a legújabb generációs motor optimális üzemanyag-hatékonyságot kínál közúton és autópályán egyaránt. 

dízelmotor

essence ou diesel - motorisation -Renault Clio E-Tech full hybrid
Blue dCi 100

A Renault Clio dízelmotort is kínál a benzinmotorok alternatívájaként. Válassza a Blue dCi 100 dízelmotort a még nagyobb üzemanyag-hatékonyság érdekében, mindamellett, hogy kihasználhatja a benne rejlő teljesítményt, az élvezetes vezetés érdekében. 
technológia
A Blue dCi 100 dízelmotorral a Renault Clio még takarékosabban üzemeltethető. Teljesítmény vagy sokoldalúság, válasszon az igényeinek megfelelően.
főbb jellemzők

A 74 kW (100 LE) maximális teljesítményű, 260 Nm nyomatékú dízelmotor intenzív használathoz és nagy flottákhoz ideális, hiszen gazdaságos és hatékony vezetést kínál. Hatsebességes kézi sebességváltó egészíti ki, amelynél 110 km/h felett is alacsonyan tartható a motor fordulatszáma. A Clio Blue dCi 100 motorja különösen hatékony autópályákon és gyorsforgalmi utakon.