Hozza létre személyes MY Renault fiókját, amelynek hasznos funkciói megkönnyíthetik gépkocsija mindennapos használatát. Segítségével nyomon követheti az Ön autójára alakított karbantartási ajánlatokat, értesülhet a személyre szabott kedvezményekről, valamint a Renault márkával kapcsolatos hírekről is tudomást szerezhet.

 

A MY Renault-beli regisztráció és a fiók használata a www.renault.hu weblap felhasználására vonatkozó feltételek, valamint a MY Renault hozzáférésére és használatára vonatkozó, az alábbiakban részletezett Általános Felhasználási Feltételek elfogadásához kötött. A MY Renault-beli regisztrációkor és a fiók használata során –akár webes felületről, akár mobil alkalmazáson keresztül történik -, Ön feltétel nélkül elfogadja a MY Renault Általános Felhasználási Feltételeit, amelyek felülírnak minden más megállapodást, melyet Ön a Renault-val, vagy annak kereskedelmi hálózatának tagjaival kötött.

 

 

Mire szolgál a MY Renault ?

 

A MY Renault egy olyan szolgáltatás, amelynek célja, hogy egyszerűsítse, megkönnyítse az Ön Renault gépkocsijának használatát és karbantartását.

 

A MY Renault felhasználói lehetnek a Renault már meglévő ügyfelei vagy potenciális ügyfelek. A lehetőségek optimális kihasználása és az alábbi szolgáltatásokhoz hozzáférés érdekében ajánlott a gépkocsit a MY Renault fiókban regisztrálni. 

 

Bármilyen, legfeljebb 20 éves, Magyarországon forgalomba helyezett autót hozzáadhat saját fiókjához. A MY Renault felhasználója jogosult minden olyan Szolgáltatást igénybe venni, amelyre a gépkocsija alkalmas.

 

 

A MY Renault szolgáltatások a következők:

 

- Adatok rendelkezésre bocsátása az Ön gépkocsijáról (pl.: alvázszám (VIN), felszereltség, motoradatok, kezelési kézikönyv, az Ön vagy a Renault hálózat által rögzített kilométeradatok, jótállási kérdések és szolgáltatási szerződések). Az adatszolgáltatás a Renault rendelkezésére álló adatokra terjed ki.

 

- Egyedi karbantartási ajánlatok az Ön gépkocsijához: a következő aktuális karbantartás javasolt időpontja (a kilométer állása, a kocsijának jellemzői és a szerviztörténet alapján számolva) és hozzáférés az Ön Renault hálózaton belüli szervizlátogatásainak történetéhez.

 

- Új autó megrendelése esetén a gyártási folyamat nyomon követése (az Ön választása szerinti Renault márkakereskedés által adott adatokkal kiegészítve).

 

- A profilból ismert adatok alapján kifejezetten az Ön Renault gépkocsijára vonatkozó tanácsok, javaslatok, kereskedelmi ajánlatok.

 

- Kedvenc Renault márkakereskedés kiválasztása.

 

 

A fenti Szolgáltatásokon túl a MY Renault lehetővé teszi továbbá :

 

- szervizszolgáltatások megrendelését a MYRenaultShop felületen (kizárólag interneten) keresztül.

 

- alkalmazások megrendelését és az R-LINK Store frissítését (kizárólag interneten keresztül).

 

 

Hogyan lehet regisztrálni a MY Renault-ra ?

 

Saját MY Renault fiókját a Renault segítségével létrehozhatja a MY Renault honlapján vagy mobil alkalmazáson keresztül.

 

a) Ha a https://www.renault.hu honlapon a MY Renault szekcióban vagy a MY Renault alkalmazáson keresztül regisztrál, úgy ki kell töltenie a regisztrációs oldalt, meg kell adnia egy jelszót és a jelölőnégyzet használatával el kell fogadnia a jelen Általános Felhasználási Feltételeket.

 

Következő lépésként a MY Renault küld Önnek egy automatikus megerősítő e-mailt, amelyben megkéri Önt fiókjának aktiválására (rákattintva az elektronikus levélben feltüntetett linkre).

 

 

b) Ha Ön a kiválasztott Renault márkakereskedésben, vagy az Ügyfélszolgálaton keresztül kíván regisztrálni, úgy meg kell adnia az e-mail címét. Ekkor kapni fog egy e-mailt benne egy hivatkozással, amely a MY Renault regisztrációs oldalához vezet, és amely már tartalmazza a Renault márkakereskedésben tett látogatáskor vagy az ügyfélszolgálat által rögzített azonosító adatokat. Ez esetben már csak egy jelszót kell megadnia a sikeres regisztrációhoz.

 

Következő lépésként a MY Renault küld Önnek egy automatikus megerősítő e-mailt, amelyben megkéri Önt fiókjának aktiválására (rákattintva az elektronikus levélben feltüntetett linkre).

 

 

c) Új autó megrendelését követően, vagy a Renault hálózatban elvégzett műszaki beavatkozás után, amennyiben erre a célra megadta az e-mail címét, kapni fog egy e-mailt benne egy hivatkozással, amely a MY Renault regisztrációs oldalához vezet és amely már tartalmazza a Renault márkakereskedésben tett látogatáskor rögzített azonosító adatokat. Ez esetben már csak egy jelszót kell megadnia a sikeres regisztrációhoz.

 

Következő lépésként a MY Renault küld Önnek egy automatikus megerősítő e-mailt, amelyben megkéri Önt fiókjának aktiválására (rákattintva az elektronikus levélben feltüntetett linkre).

 

 

d) Ha Ön szeretne értesülni az autójára alakított ajánlatokról és érdeklik a Renault márka aktualitásairól szóló hírlevelek, úgy kapni fog egy –az Ön regisztációjakor megadott adatait már tartalmazó – e-mailt egy hivatkozással, amelyre kattintva feliratkozhat a MY Renault hírlevelekre. Önnek már csak egy jelszót kell megadnia a feliratkozás véglegesítéséhez.

 

Következő lépésként a MY Renault küld Önnek egy automatikus megerősítő e-mailt, amelyben megkéri Önt fiókjának aktiválására (rákattintva az elektronikus levélben feltüntetett linkre). 

 

 

A MY Renault tájékoztatásai

 

A MY Renault-beli való regisztrációval a következő két állandó szolgáltatás segíti Önt a gépkocsija mindennapos kezelésében:

 

- MY Renault és személyre szabott karbantartási ajánlatok : ezekből értesülhet megrendelt új autója gyártási állapotáról, vagy meglévő járműve soron következő esedékes karbantartásáról. Ezekről a MY Renault értesítést és e-mailt küld.

 

- MY Renault hírlevelek : Az Ön tájékoztatása a Renault csoport termékeiről és szolgáltatásairól, havonta egy alkalommal kerül kiküldésre e-mailben. 

 

Amennyiben ezt Ön elfogadta, szintén kaphat e-mailben vagy SMSben személyre szabott kereskedelmi ajánlatokat a Renault, vagy leányvállalatai, vagy az Ön által választott kereskedéstől.

 

Amennyiben Ön nem szeretne több tájékoztatást kapni, úgy bármikor leiratkozhat a MY Renault hírleveleről. (« Fiókom » rovat, « Tájékoztatásaim» rovat). Szintén lehetősége van a leiratkozásra az Önnek küldött levelek alján található link segítségével.

 

 

Jelszó és felhasználónév kezelés

 

A regisztráció során Ön egy fiók felhasználói nevet és egy jelszót ad meg. Fontos, hogy ezt a jelszót bizalmasan kezelje, és senkinek ne adja ki. Kizárólag Öné a felelősség a profilja és a jelszava bizalmi jellegének megőrzéséért. Az Ön kötelessége azonnal értesíteni a RENAULT-t az Ön profiljának és/vagy jelszavának bármilyen engedély nélküli használatáról, valamint köteles meggyőződni, hogy lecsatlakozott minden egyes használat után. A RENAULT nem tehető felelőssé semmilyen veszteségért vagy kárért, ami ezen kötelezettségek elmulasztásából adódik

 

 

Személyes adatok

 

A MY Renault alkalmazása, így a regisztráció, a belépés, a fiók használata szükségessé teszi bizonyos adatok, így személyes adatok, gyűjtését amelyek – az európai uniós, a francia és a magyar jog értelmezése szerint - lehetővé teszik egy természetes személy közvetlen vagy közvetett beazonosítását. A személyes adatokat a RENAULT kezeli adatkezelőként, a vonatkozó jogszabályok szerint.

 

A Renault által gyűjtött személyes adatokat az Önnel történő kapcsolattartáshoz használjuk fel, így az Ön kérdéseinek megválaszolására, megkeresésekre, tájékoztatásokra, kapcsolattartási felületek (mint pl. MY Renault vagy MY Dacia) létrehozatalára és használatára, az Önt valószínűleg érdeklő kereskedelmi ajánlatok megtételére, vagy az ügyfél vagy lehetséges ügyfél adatokat tartalmazó adatbázisunk frissítésére és pontosítására abból a célból, hogy az adatok naprakészek és pontosak maradjanak.

 

A Felhasználóra vonatkozó személyes adatok megadása, úgymint vezetéknév, keresztnév, lakcím, e-mail cím, az Ön kocsijával kapcsolatos adatok (mint pl. alvázszám), a MY Renault-ban igénybe vett szolgáltatások adatai, elkerülhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a Felhasználó számára lehetővé váljék a MY Renault használata. Így az oda történő regisztráció, a szolgáltatások használata, a MY Renault-ban történő böngészés és – amennyiben Ön feliratkozott – személyes ajánlatokat tartalmazó hírlevelek fogadása új szolgáltatásokról és termékekről, csak a személyes adatok megadása után válik lehetővé.

 

A személyes adatok továbbításra és frissítésre a RENAULT ügyféladatbázison keresztül kerülnek, legfőképpen a RENAULT-val vagy a kereskedelmi hálózatának bármely tagjával való bármilyen kapcsolatba lépéskor.

 

A személyes adatokat a cél elérése érdekében továbbíthatjuk a RENAULT leányvállalatoknak és a kereskedelmi hálózatnak, valamint a RENAULT alvállalkozóknak, amelyekkel titoktartási megállapodás áll fenn az Európai Unión belül és kívül. A RENAULT jogosult olyan esetben is továbbítani a személyes adatokat, amikor harmadik személyeknek való közzétételére jogszabályi kötelezettség teljesítése céljából, vagy a jogszabályok alkalmazása vagy betartása céljából van felhatalmazása. 

 

A RENAULT gondoskodni kíván arról, hogy az adatbázisában szereplő személyes adatok naprakészek és pontosak legyenek, ezért a Felhasználót felkérjük az adatok rendszeres ellenőrzésére és szükség szerinti módosítására a MY Renault « Saját Fiókom» menüpont alatt.

 

A Francia Köztársaság 2004-801 számú, 2004. augusztus 6-i törvénnyel módosított, „Informatika és Szabadság” című, 78-17 számú , 1978. január 6-i törvénye 38, 39. és 40. cikkeinek megfelelően és egyezően a vonatkozó magyar joggal, az azonossága igazolását illetően, a Felhasználó rendelkezik azzal a jogosultsággal, hogy az adataihoz hozzáférjen, azokat kijavítsa, valamint tiltakozzon az adatkezelés ellen a Renault Hungária Kft (székhely: 1138 Budapest Váci út 140., ügyfélszolgálati telefonszám és e-mailcím: 06-80-101-2011, ugyfel.kapcsolat@renault.hu) ügyfélszolgálatánál.

 

 

Módosítás

 

A RENAULT bármikor jogosult módosítani a MY Renault Felhasználói Feltételeit, beleértve az az alapján nyújtott tartalmat és hozzáférést is, a MY Renault és annak szolgáltatásai fejlődő és így módosítást igénylő természetéből adódóan, így különösen új funkciók és alkalmazások elérhetővé tételével vagy bizonyos alkalmazások törlésével vagy módosításával. Ajánlott ezért a Felhasználók számára a Felhasználói Feltételeknek és a MY Renault applikációnak a www.renault.hu honlapon bármikor elérhető legutolsó verziójára frissíteni. A Felhasználói Feltételek elutasítása esetén a MY Renault semmilyen funkciója nem lesz elérhető a Felhasználó számára.

 

 

Egyebek

 

Ha az itt írt feltételek bármelyike semmissé vagy érvénytelenné válik, úgy meg nem kötöttnek kell tekinteni, de ez nem teszi semmissé a többi rendelkezést. A jelen Felhasználói Feltételekből eredő bármilyen jog nem gyakorlása a RENAULT részéről  nem jelent lemondást ezen jogokról.

 

A jelen Felhasználási Feltételek magyarországi regisztráció esetén kerülnek alkalmazásra. A jelen Felhasználási Feltételek tekintetében Renault alatt a Renault S.A.S. (székhely: 13/15, quai Alphonse Le Gallo 92100 Boulogne-Billancourt, France) franciaországi székhelyű társaság értendő, melynek nevében a jelen Felhasználási Feltételek alkalmazása során keletkező ügyfélkapcsolati megkeresések során a Renault Hungária Kft (székhely: 1138 Budapest Váci út 140., ügyfélszolgálati telefonszám és e-mailcím: 06-80-101-2011, ugyfel.kapcsolat@renault.hu, honlapcím: www.renault.hu) jár el. Az adatkezelés jogalapja Magyarországon: az Infotv. (2011. évi CXII. törvény) 5.§ (1) bekezdés a) pontja szerinti hozzájárulás. Az adatok tárolása az Európai Unión belül történik. A személyes adatokkal kapcsolatos egyéb kérdésekben kérjük, hogy keresse fel a www.renault.hu honlapot. 

 

 

Alkalmazandó jog

 

A jelen Általános Felhasználási Feltételek - szellemi tulajdon védelme okán - a francia jog hatálya alá tartoznak. A jelen dokumentum francia nyelvről lett lefordítva, elsődleges nyelve a francia. Jogvita esetén kizárólag francia bíróság jogosult eljárni.