parkolássegítő rendszer

még egyszerűbb parkolásMEGANE E-TECH 100% ELECTRIC

Renault Megane E-Tech 100% electric - teljesen automatikus parkolás

automata parkolóasszisztens

Miután a vezető bekapcsolta a rendszert és kiválasztotta a parkolás típusát (párhuzamos vagy merőleges), a rendszer a 12 érzékelő és a négy kamera segítségével, 30 km/h alatti sebességnél megkeresi az első szabad helyet.

A helyet a rendszer az útburkolati jelek alapján találja meg. A rendszer a központi kijelzőn jelzi a talált helyet és utasítja a vezetőt, hogy állítsa meg a járművet és a manőver megkezdéséhez nyomja meg a Start gombot.


A vezetőnek enyhén nyomnia kell a gyorsítópedál a manőver során.
A rendszer a manőver során a következőket végzi el:

  • a jármű kormányzása;
  • a hátramenetből előremenetbe kapcsolás és vissza, beleértve a kettő közötti fékezést is.

A manőver során a vezető a kormány elfordításával vagy a fékpedál megnyomásával bármikor visszaveheti az irányítást az autó felett.

A manőver végén a központi kijelzőn megjelenik a „Manőver befejezve” üzenet, az elektromos parkolófék bekapcsol, a váltó pedig „P” állásba kerül.


A rendszer a párhuzamos parkolóhelyről ki is tud állni.

Renault Megane E-Tech 100% electric - 360°-os 3D-s kamera

360°-os kamera 3D képpel

A rendszer az elöl, a hátul és a külső visszapillantó tükrökön elhelyezett négy kamerát használja arra, hogy a jármű környezetének különböző nézeteit jelenítse meg a központi kijelzőn, az ultrahangos érzékelők pedig a környező akadályokat érzékelik.

 

A vezető különböző nézeteket állíthat be előrementben és tolatáskor:

  • a madártávlati nézetben felülről látszódik az autó és környezete 360°-os szögben;
  • panoráma nézet elölről és hátulról;


...és csak előremenetben választható:

  • oldalnézet;
  • a 3D nézet, amely a járművet és környezetét 3D-ben modellezi. A vezető az érintőképernyő segítségével körbeforgatva megtekintheti az autó környezetét.

A 360°-os kamera 3D képpel továbbfejlesztett funkciói között található, hogy automatikusan ráközelít az akadályokra a pontosabb manőverezés érdekében. Tolatáskor automatikusan működésbe lép, illetve előremenetben is, amennyiben az ultrahangos érzékelők akadályt észlelnek.

továbbá...

tolatókamera

Amikor hátramenetbe kapcsol, ennek a kamera képe megjelenik az openR link multimédia rendszer kijelzőjén. A segédvonalak megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a manőverezést.

elektromosan állítható, behajtható és fűthető külső tükrök memóriával

Automatikusan behajtható elektromos tükrök az adott profilnak megfelelő memóriafunkcióval és tolatáskor lebillenő jobb oldali tükörrel.

Renault Megane E-Tech 100% electric - Első tolatóradar

első parkolóradarok

Az Új Megane E-Tech 100% electric olyan radarokkal van felszerelve, amelyek hang- és fényjelzésekkel jelzik az autó előtti akadályokat, ezzel megkönnyítve a manőverezést.

Renault Megane E-Tech 100% electric - Oldalsó tolatóradar

oldalsó parkolóradarok

Az Új Megane E-Tech 100% electric olyan radarokkal van felszerelve, amelyek hang- és fényjelzésekkel jelzik az autó melletti akadályokat, ezzel megkönnyítve a manőverezést.

Renault Megane E-Tech 100% electric - Hátsó tolatóradar

tolatóradarok

Az Új Megane E-Tech 100% electric olyan radarokkal van felszerelve, amelyek hang- és fényjelzésekkel jelzik az autó mögötti akadályokat, ezzel megkönnyítve a manőverezést.

A weboldalunk és annak partnerei cookie-kat használnak az oldal látogatottságának és teljesítményének mérésére, személyre szabott vagy földrajzi helyhez kötött reklámok és tartalmak megjelenítése érdekében, és hogy a közösségi hálókon keresztül kapcsolatba léphessünk egymással. Az oldalon található „cookie” menüpontra kattintással bármikor megváltoztathatja a beállításait.

tudjon meg többet