A plug-in hibrid autók vezetési élménye

Az elektromos motorral felszerelt, plug-in hibrid autók igazán kiváló vezetési élményt biztosítanak. Ezen ígéretnél csak a saját élmények mesélhetnek többet: érdemes kipróbálni!

Mennyiben más a hibrid és a plug-in hibrid autó vezetési élménye?

A Plug-in hibrid autó vezetési élménye

A vezetési élmény ugyanolyan, mint egy elektromos autó esetében!

Az E-TECH technológia a hibrid és a plug-in hibrid autók esetében csak az autóban található akkumulátor méretében tér el. A tölthető hibrid autók 9,8 kWh, míg a hibrid autók 1,2 kWh teljesítményű akkumulátorral rendelkeznek. 


 
A plug-in hibrid autó nagyobb kapacitású akkumulátora több energiát tud elraktározni, így nagyobb hatótávolságot biztosít a 100%-ig elektromos vezetéshez.  

Kipróbálom a CAPTUR E-TECH Plug-In Hybrid-etTovábbi információ az E-TECH Plug-in Hybrid modellről

A tölthető hibrid jármű képes nagy távolságokat is megtenni?

A tölthető hibrid autók hatótávolsága

Még nagyobb hatótáv

A plug-in hibrid járművek nagyobb távolságok megtételére is képesek.


Ennek oka az E-Tech technológia, amelyben a 2 elektromos motort egy akkumulátor és egy benzinmotor egészíti ki.

 

A plug-in hibrid járművek 9,8 kWh teljesítményű akkumulátora a hibrid autók 1,2 kWh teljesítményű akkumulátoránál nagyobb kapacitású, így sokkal több elektromos energia felhasználására nyújt lehetőséget. Az E-Tech Plug-in Hybrid esetén akár 135 km/h sebességgel is közlekedhetsz teljesen elektromos módban, illetve körülbelül 65 km-en keresztül utazhatsz csak az elektromos motorokat használva a városon belül! (WLTP mérés szerinti adat).

A plug-in hibrid jármű benzin nélkül is működik?

Bár az autó elindulásáért az elektromos motor felel, a plug-in hibrid hajtáslánc nem képes működni benzin nélkül. A jármű megfelelő működéséhez a belsőégésű motornak szüksége van az üzemanyagra.

Milyen hajtásképletek közül lehet választani a tölthető hibrid jármű esetében?

A tölthető hibrid járművek esetében 2 típusú hajtásképlet közül lehet választani: a 2 elektromos motornak, a belsőégésű motornak és az elektromos akkumulátornak köszönhetően vezethet teljesen elektromos, illetve hibrid üzemmódban is.

 

Az autó indulása minden esetben elektromosan történik, majd a jármű a forgalmi körülményeknek megfelelően vált át hibrid üzemmódba. A váltókapcsolónak köszönhetően bármikor dönthetsz úgy, hogy átváltasz a másik üzemmódba.

 

A plug-in hibrid autó vezetése egyenletesebb?

Az E-Tech mögött a Renault elektromos autók terén szerzett szakértelme áll, a technológiát a vállalat fejlesztette ki és ő is szabadalmaztatta.
Az , 1,6 literes szívómotort 2 elektromos motor, illetve egy innovatív, több üzemmóddal rendelkező, kuplung nélküli váltó egészíti ki.
Ennek a kialakításnak a célja a sebességváltás megkönnyítése és optimalizálása, amely kiválóbb energiafelhasználást és zökkenőmentesebb vezetési élményt biztosít.

Ismerd meg az E-TECH technológiát!

A Plug-in hibrid járművekkel kapcsolatos összes kérdés

A Plug-in hibrid technológiával kapcsolatos részletek megismerése érdekében látogass el a legaktuálisabb kérdésekkel foglalkozó oldalainkra!

A weboldalunk és annak partnerei cookie-kat használnak az oldal látogatottságának és teljesítményének mérésére, személyre szabott vagy földrajzi helyhez kötött reklámok és tartalmak megjelenítése érdekében, és hogy a közösségi hálókon keresztül kapcsolatba léphessünk egymással. Az oldalon található „cookie” menüpontra kattintással bármikor megváltoztathatja a beállításait.

tudjon meg többet