Hogyan működnek plug-in hibrid modelljeink?

Akkumulátor, hatótávolság, feltöltés: a belsőégésű és az elektromos motorral is működő plug-in hibrid járművekkel kapcsolatos kérdések.

Mi a különbség a hibrid és a plug-in hibrid autók működése között?

  • Plug-in hibrid

E-TECH Plug-in Hybrid: az elektromos megoldás

A hibrid autókkal ellentétben a plug-in hibrid autókat tölteni kell időközönként az elektromos hálózatra csatlakoztatva.

 

Nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkeznek, amelyet regeneratív fékezéssel táplálni lehet, de a teljes működés érdekében az elektromos járművekhez hasonlóan tölteni is kell őket.

 


Így még nagyobb hatótávon is teljesen elektromosan közlekedhet, illetve többféle vezetési mód (My Sense, PURE, SPORT) közül választhatsz a MULTI-SENSE rendszer beállításaiban.

Kipróbálom a CAPTUR E-TECH Plug-In Hybrid-et

Milyen elektromos hatótávolsága van egy plug-in hibrid autónak?

  • A Plug-in hibrid autók hatótávolsága

Nagy hatótávolságot biztosító akkumulátor

Az E-TECH Plug-in Hybrid járművek körülbelül 10 kWh (400 V) teljesítményű akkumulátorával a városban akár 65 km-t (WTLP) is megtehet tisztán elektromos üzemmódban.

 

A nagy kapacitású akkumulátornak köszönhetően az E-TECH technológiájú autók tisztán elektromos üzemmódban, a belsőégésű motor használata nélkül képesek közlekedni. A két elektromos és az egy belsőégésű motor segítségével pedig hibrid üzemmódban is vezethet, ahol a különböző motorok összedolgoznak.

Mennyi idő alatt merül le a plug-in hibrid járművek akkumulátora?

Az E-TECH technológia segítségével a feltöltés mellett az elektromos energia fékezés és lassítás során történő alkalmazását is optimalizálhatja.

A lassulás során az elektromos motor generátorként visszanyeri a termelt energiát, amelyet visszaküld az akkumulátor felé.
Fékezés esetén az elektromos motor képes az energiafelesleget visszanyerve visszajuttatni azt az akkumulátor felé: a rendszer mindenre figyel annak érdekében, hogy az akkumulátor ne merüljön le!

Hogyan lehet feltölteni egy plug-in hibrid járművet?

A plug-in hibrid modelleket az elektromos hálózathoz csatlakoztatva tudod tölteni, amelynek a folyamata teljes mértékben megegyezik a teljesen elektromos járművekéhez:

  • Csatlakoztasd az autót az egyes parkolókban, az utcán, az autópálya menti pihenőkben,  rendelkezésre álló töltőállomások egyikéhez.
  • Otthoni töltés esetén elegendő a hálózati konnektorhoz csatlakoztatni az autót a széria töltőkábel segítségével, azonban egy nagyobb teljesítményű otthoni Wallbox-hoz csatlakoztatva gyorsabban is megoldható az otthoni töltési folyamat.

A plug-in hibrid autó működik az akkumulátor feltöltése nélkül?

A tölthető hibrid járművet akár töltés nélkül is használhatod. Azonban az E-TECH technológiájú járműveket belsőégésű motorral kiegészített elektromos autóként tervezték és a regeneratív töltésnek köszönhetően az akkumulátorban mindig marad némi tartalék energia.

Ismerd meg az E-TECH Plug-In hibrid technológiát!

technologie hybride Renault

A Plug-in hibrid járművekkel kapcsolatos összes kérdés

A Plug-in hibrid technológiával kapcsolatos részletek megismerése érdekében látogass el a legaktuálisabb kérdésekkel foglalkozó oldalainkra!

A webhely böngészésének folytatásával Ön elfogadja, hogy a Renault Hungária Kft. és megbízott adatfeldolgozói cookie-kat használnak a webhely működésének és hatékonyságának elemzése, az Ön érdeklődésének megfelelő reklámok megjelenítése és a közösségi hálókon keresztüli kapcsolattartás céljából.
tudjon meg többet