GUMIABRONCS CÍMKÉK

2021. május 21-től a gumiabroncsok címkézéséről szóló uniós rendelet új címkeformátumot és regisztrációt (EPREL) ír elő az új autókhoz használt gumiabroncsokra vonatkozóan.

Szabályozás és EPREL regisztráció

Nagyra törő célkitűzések

Az Európai Unió jelenleg az üvegházhatású gázok kibocsátásának drasztikus csökkentésén dolgozik annak érdekében, hogy 2050-re szén-dioxid-semlegességet érjen el. Ez a közlekedéssel kapcsolatos kibocsátások 60%-os csökkenését jelenti az 1990-es szinthez képest.
 
Ennek egyik fő eszköze a közúti közlekedésből származó kibocsátások csökkentése. A statisztikák szerint ezek a teljes európai kibocsátás 22%-át teszik ki. E tekintetben a gumiabroncsok szerepe jelentős, akár 20–30%-os hatást gyakorolhatnak az üzemanyag-fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra.
 
A címkézésről szóló új európai szabályozás megkönnyíti az új járművek értékesítése, illetve a járművek karbantartása (tartozékok értékesítése és szervizben történő javítás) során kínált gumiabroncsok energiateljesítményére vonatkozó információk megismerését.

renault captur gumiabroncs

Egyértelmű energetikai osztályozás

A kiváló energiateljesítményű gumiabroncsok számos előnyt biztosítanak: 

 

  • alacsonyabb CO2-kibocsátás, ezáltal hozzájárulva a globális felmelegedés kockázatának csökkentéséhez.
  • nagyobb biztonság a gumiabroncsok nedves, havas és jeges talajon való teljesítményével kapcsolatos, egyértelműbb információknak köszönhetően.
  • alacsonyabb gördülési zaj, mivel a környezet állapotának általános javításába a zajszennyezés csökkentése is beletartozik.
  • kézzelfogható megtakarítások az üzemanyag-fogyasztás optimalizálásának köszönhetően.

Az új gumiabroncs címke

új energiacímke

Új címkeformátum

Az új energiacímkék a következő elemeket fogják tartalmazni: 

 

  • új teljesítményminősítés: mostantól a CO2-kibocsátási és a tapadási tulajdonságokat a korábbi címkék A–G jelzései helyett A–E betűk jelzik.
  • piktogramok jelzik, hogy a gumiabroncs használata milyen nehéz időjárási körülmények esetén alkalmas (hó, jég).
  • egy jelzés (A-B-C) a decibelben kifejezett gördülési zajszintet jelöli.
  • mostantól a gumiabroncs számát és méretét is tartalmazni fogja a címke. Továbbá egy QR-kód is a rendelkezésére áll majd, amelyet okostelefonnal beszkennelve az Európai Unió weboldalán megtekintheti az abroncs teljes műszaki adatlapját.

Mi változik az Ön számára?

a gumiabroncs energiacímkéje

Megújuló kommunikáció

Az új szabályozásnak megfelelően néhány elemet módosítani fogunk a weboldalunkon, a leveleinkben és a Renault hálózatában.

 

A gumiabroncsok új címkéi fokozatosan megjelennek majd a digitális csatornáinkon. az abroncsok értékesítéséhez közvetlenül kapcsolódó promóciós kampányokban, illetve a márkakereskedések értékesítési tereiben is.

Az új címkék fokozatosan megjelennek majd az új autók online vásárlási folyamata során (tervező vagy készletes oldalak).
A régi címkék helyét egyszerűen fokozatosan átveszi majd az új formátum az abroncstartozékok értékesítési pontjain, illetve a javítóműhelyekben.

Alt Image C29

GUMIABRONCS CÍMKÉK MEGTEKINTÉSE MODELLENKÉNT

A weboldalunk és annak partnerei cookie-kat használnak az oldal látogatottságának és teljesítményének mérésére, személyre szabott vagy földrajzi helyhez kötött reklámok és tartalmak megjelenítése érdekében, és hogy a közösségi hálókon keresztül kapcsolatba léphessünk egymással. Az oldalon található „cookie” menüpontra kattintással bármikor megváltoztathatja a beállításait.

tudjon meg többet